Erdoğan: Şer odakları, seçimleri dinamitlemek için boş durmayacak

27 Mayıs 2018
Erdoğan: Şer odakları, seçimleri dinamitlemek için boş durmayacak

ERDOĞAN'I YENİLME KORKUSU SARDI, ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYOR --'Birileri akla hayale gelmedik yöntemlere başvuracak' diye ''öngörü''de bulunan Erdoğan, Türkiye'nin, şeffaf, serbest, adil ve demokratik seçimler gerçekleştirme konusunda tüm dünyada başarısını ispatlamış bir ülke olduğunu ifade ederek, "Bize kimse demokrasi dersi vermesin. Bu konuda Türkiye örnektir" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı Etkinlik Alanı'ndaki Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Emniyet Teşkilatı Mensupları ile İftar Programı'nda katıldı.

Programda konuşan Erdoğan, emniyet teşkilatının görevini huzur ve gönül rahatlığı içinde yapabilmesi için polisi her açıdan desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

'DİRAYETLE SÜRDÜRECEĞİZ'

Erdoğan, FETÖ ile mücadele konusuna değindi ve şöyle konuşu:

"Açık söylüyorum dünyada pek az ülke, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış böyle melun bir yapıyla bizim kadar hakkaniyetli ve başarılı bir mücadele yürütebilir. Dünyada çok az toplum, böyle ağır bir travmanın üstesinden bizim milletimiz gibi dirayetle gelebilir.
FETO ile mücadele ederken intikam duygusuyla değil, adaletin tecellisi için çaba gösterdik. Halen de bu şekilde hareket ediyoruz ama biz, tüm şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için sonuna kadar bu mücadeleyi de dirayetle sürdüreceğiz."

'SİZİN MÜDAHALE ETME YETKİNİZ VAR'

Ülkenin 24 Haziran'da bir erken seçime gideceğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Seçim güvenliğinin sağlanması noktasında en büyük görev siz polislerimize düşüyor. Oradaki bütün oyların adeta namusu size aittir. Ben size inanıyorum. Artık öyle 100-150 metreden değil, anında sandık görevlileri sizi arayabilir, haberdar edebilir. Ettiği anda sizin müdahale yetkiniz var. Gerek propaganda döneminde, gerekse seçim gününde herhangi bir zaafiyetin oluşmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğinize inanıyorum."

'BİZE KİMSE DEMOKRASİ DERSİ VERMESİN'

Erdoğan, Türkiye'nin, şeffaf, serbest, adil ve demokratik seçimler gerçekleştirme konusunda tüm dünyada başarısını ispatlamış bir ülke olduğunu ifade ederek, "Bize kimse demokrasi dersi vermesin. Bu konuda Türkiye örnektir" dedi.

Bugüne kadar sandığa asla gölge düşürmediklerini, birilerinin düşürmesine de fırsat vermediklerinin altını çizen Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde de aynı demokratik olgunluğun gösterileceğine inandığını söyledi.

'AKLA HAYALE GELMEYECEK YÖNTEMLERE BAŞVURACAKLAR'

Erdoğan, vatandaşların iradelerini sandığa hür bir şekilde yansıtabilmelerinin temini için emniyet teşkilatından görevlerini fedakarca yapmalarını beklediğini belirterek, "Önümüzdeki 28 gün başta emniyet teşkilatımız olmak üzere devletimizin ilgili birimleri için zorlu ve yorucu bir dönem olacak. Seçim sürecini dinamitlemek için şer odakları hiç boş durmayacaklar. Türk demokrasisine leke çalmak amacıyla birileri muhakkak akla hayale gelmedik yöntemlere, iftiralara başvuracak. Devletimizin tüm kurumlarının sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getirerek bu süreci inşallah alnımızın akıyla atlatacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…