CHP'nin adayı Muharrem İnce

4 Mayıs 2018
CHP'nin adayı Muharrem İnce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Grubu Cumhurbaşkanı adayını oy birliği ile belirledi. 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu. 110 milletvekilinin tamamı İnce için oy verdi.

CHP il ve ilçe örgütlerinin katılımıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda Muharrem İnce'nin adaylığını açıklıyor.

​Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

  • 25 Haziran'da sadece İzmir'in dağlarında değil, Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açacak. Bu ülkenin insanlarına inanarak söylüyorum. Bu topraklar demokrasi mücadelesinin verildiği topraklardır, Osmanlı döneminde de Cumhuriyet döneminde de böyle oldu.
  • Ağır darbeler yaşadı demokrasimiz. Ağır bedeller ödendi, idam sehpaları kuruldu. Politikalar, askerler, gencecik fidan gibi çocuklarımız düşünce özgürlüğü için ağır bedeller ödedi. 2018 yılındayız şimdi, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir sürece girdi. 15 Temmuz'u fırsat bilip 20 Temmuz'da sivil darbeyi gerçekleştirdiler. O darbeye karşı çıkan tek parti, CHP oldu.
  • Bugün yol ayrımındayız. İttifak yapmak istiyoruz neden soruyorlar diye. Birinci nedenimiz 12 Eylül'ün getirdiği seçim barajını sıfırlamak istiyoruz, her partinin katıldı. İki, seçme hakkının üstündeki bütün engelleri kaldırmak istiyoruz. İnsanlar, istedikleri partilere oy veremiyorlar. Eğer sıfır baraj ittifakını oluşturabilirsek her vatandaş gönlündeki partiye oy verebilecek. Üç, demokrasi kültürünü geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Siyasi partiler ülkenin çıkarları için bir araya gelmeli. Dördüncüsü bu ülkede kimlik, inanç üzerinden siyaset yapılmasın diye ittifak yapmak istiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. En geniş ittifakın olmasını istiyoruz, bütün siyasi partilere açık yüreklilikle bu çağrıyı yapıyoruz.
  • 21. Yüzyıl'dayız, Türkiye'de 20 Temmuz darbesinden sonra hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. Çünkü yargı bağımsızlığı yoktur. Hapishaneler tıka basa dolu, kimin suçsuz olduğu belli değil. Medya baskı halindedir, bir grup medya direnmektedir onlar da her türlü baskıya direnmektedir.
  • Bir, benim çağrımdır, herkes gidip seçmen listelerini bir kontrol etsin. İkinci görev, bu ülkenin aydınlarına, vatanseverlerine, demokrasiye inananlara yapıyorum. Hiç kimsenin tatil ayı, deniz kenarına gidelim deme lüksü yok. Ülke bugün bir beka sorunu yaşmaktadır. Bu nedenle her sorunun aşılması lazım. 5 temel sorunun aşılması lazım.
  • Birincisi demokrasi ve milli irade ipotek altındadır. Bugün sarayın vesayetini perçinlemek için Genelkurmay Başkanı ve sarayın sözcüsü bir başka adaya gidip baskı kurmaktadır. Hiç kimse demokrasi üzerinde vesayet kurmaya yeltenmesin.

Grup toplantısının çıkışında basın mensuplarının çevresini sardığı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun ağzından adayın ismi çıkıncaya kadar sabretmelerini istedi; "Her şey daha güzel olacak. Ben size dün mesaj verdim ama almadınız. 'Zamanı gelince dedim ya o, gel-İnce demekti" diye espri yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'nin adaylığı için "Tarih yazacağız" dedi.


Aynı zamanda Muharrem İnce'nin seçim otobüsüne dair fotoğraflar paylaşıldı.

İşte o fotoğraflar:

chp-nin-adayi-muharrem-ince-459474-1.chp-nin-adayi-muharrem-ince-459475-1.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…