Doğu Guta ve İdlib’teki selefi gruplar Afrin'e yerleştiriliyor!

2 Nisan 2018
Doğu Guta ve İdlib’teki selefi gruplar Afrin'e yerleştiriliyor!

​CİHADÇI KATİLLER İÇİN DÖKÜLEN KAN, YERİNDEN EDİLEN HALK -Türkiye’nin cihatçı ÖSO grupları ile birlikte girdiği Afrin’e, Doğu Guta’dan tahliye edilen selefi gruplar ve aileleri yerleştiriliyor. Kente daha sonra da İdlib ve Atme Kampı’nda kalan binlerce kişinin getirileceği belirtiliyor.

​Türkiye’nin cihatçı ÖSO grupları ile birlikte girdiği Afrin’e, Doğu Guta’dan tahliye edilen selefi gruplar ve aileleri yerleştiriliyor. Kente daha sonra da İdlib ve Atme Kampı’nda kalan binlerce kişinin getirileceği belirtiliyor.

Hatay’a bağlı olarak Afrin’e vali atayacak olan Türkiye’nin arabuluculuğuyla Doğu Guta’dan tahliye edilen selefi gruplar ve aileleri, gruplar halinde Afrin’e yerleştirilmeye başlandı.

Ayrıca Doğu Guta’dan sonra İdlib ve Atme Kampı’ndaki grupların ve ailelerin de Afrin’e yerleştirileceği kaydediliyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir kişinin kentteki duruma ilişkin aktarımları şöyle:

'ÖNCELİK CİHATÇILARA VERİLİYOR'

“Afrin merkezinde şu anda daha çok ÖSO’cular var. Siviller yok denecek kadar az. Mayın taramasından sonra kente Doğu Guta’dan tahliye edilenler yerleştiriliyor. Şu anda İdlib’te bekleyen 50 bine yakın kişi var. Onlar da Afrin’e getirilecek. Türkiye, yapmayı planladığı konutlara onları yerleştirecek.

Zaten şu anda Kızılay ve diğer kurumlarıyla buradalar. İdlib ve diğer bölgelerdeki tahliyeler sona erdikten sonra ise önce Atme Kampı’ndakiler daha sonra ise Türkiye’deki kamplarda kalanlar Afrin’e yerleştirilecek. Ancak öncelik ÖSO’cular ve ailelerine veriliyor.

Türkiye, Azez ve diğer bölgelerde olduğu gibi kendisine bağlı valiler atayacak.”

 'MÜLTECİ PAZARLIĞI' YAPILACAĞI ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Britanya’nın saygın dergilerinden Economist, geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir haberinde Türkiye’nin Afrin üzerinden ‘mülteci pazarlığı’ yapacağını öne sürmüştü.

Dergi söz konusu haberinde Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin bir kısmının ve İdlib’dekilerin Afrin’e getirilmek istendiği iddia etmişti.

'ANTEP TOPLANTISINDA 'AFRİN ANTAKYA'YA AİT OLACAK' DENMİŞTİ'

‘Mülteci pazarlığı’ iddiaları gündemdeyken Antep’te Türkiye’nin gözetiminde toplanan “Afrin Kurtuluş Kongresi” isimli grubun sözcüsü, bir yerel meclis oluşturduklarını belirterek, bunun koordinasyonunun Hatay Valiliği tarafından üstlenileceği bilgisini vermişti.

Kongre sözcüsü Hasan Şindi, Afrin için Türkiye’den bir vali belirleneceğini belirterek de “Afrin, Antakya’ya ait olacak” demişti.

Sözcü Şindi, durumun bir hafta ya da 10 gün içinde netleşeceğini kaydetmişti.

Geçtiğimiz günlerde Afrinlilerle konuşan ve onların operasyon sonrası karşılaştıkları zorlukları görüntüleyen CNN’den Ben Wedeman, “Suriye kentinde yerinden edilenler bir arada bir derede” başlıklı haberinde şu bilgileri paylaşmıştı:

“Yaklaşık 170 bin kişi Türkiye’nin Suriye kenti Afrin’i işgali sonrası evlerinden kaçarak cami, okul ve hatta otobüslerde barınıyor.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…