ABD: Menbiç'den çekilme niyetimiz yok

23 Mart 2018
ABD: Menbiç'den çekilme niyetimiz yok

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert'ten yeni Menbic açıklaması: Çekilmeye niyetimiz yok. Kendimizi sahadaki ortaklarımızla birlikte savunma hakkımız olduğunu Türkiye'ye anlattık.

Türkiye’nin Afrin’den sonra hedef olarak belirlediği Menbic’de yaklaşık 2 bin askeri bulunan ABD’den yeni açıklama geldi. ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Menbic’den çekilmeyeceklerini söyleyip, “Gerekirse kendimizi savunuruz” mesajı verdi ve bu savunmanın YPG ile birlikte yapılabileceğini ima etti.

Nauert’e günlük basın toplantısında önce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Menbic konusunda ABD ile anlaşmaya değil anlayışa vardık” sözleri soruldu. Nauert, “Size sadece, Türkiye hükümetiyle görüşmelerimizin sürdüğünü söyleyebilirim. Görüşmeler henüz neticelenmiş değil” yanıtını verdi.

YPG İLE ORTAK SAVUNMA İMASI

ABD Dışişleri sözcüsü, bir gazetecinin bunun ardından sorduğu “Tamam. Aynı zamanda, Menbic’e bir saldırı tehdidinde bulunuyor gibi görünüyorlar. Buna tepkiniz nedir?” sorusuna yanıtında, ABD’nin Menbic’de kendisini YPG ile birlikte savunacağını ima ederek yanıt verdi. Nauert şu ifadeleri kullandı: “Menbic’de ABD güçleri var. Türkiye hükümetine burada çalışmaya devam edeceğimizi açıkça aktardık. Sahadaki koalisyon ortaklarımızla birlikte kendimizi savunma hakkımız olduğuna dair endişelerimizi Türkiye hükümetine çok açık biçimde aktardık. Ve Türkiye’yi tansiyonu genel olarak düşürmeye teşvik ettik; diyaloğun sürmesinin sebebi de bu.” 

‘ÇEKİLME NİYETİMİZ YOK’

Nauert, bu sözlerinin hemen ardından gelen “Ve çekilme niyetiniz yok mu?”sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Çekilme niyetimiz yok fakat bundan fazlasını Savunma Bakanlığı’na sormanızı rica etmek durumundayım.” 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…