Kayyumdan anket: Yılmaz Güney Sineması'nın yerine cami yapılsın mı?

12 Mart 2018
Kayyumdan anket: Yılmaz Güney Sineması'nın yerine cami yapılsın mı?

DEMOKRASİ VE KÜLTÜR DÜŞMANLARI --Halkın seçtiği Batman Belediye yönetiminin yaptırdığı Yılmaz Güney Sineması'nı, belediye gasp edilip kayyum atandıktan sonra yaktılar, şimdide yeniden yapılmasını isteyen halka rağmen kayyum 'Cami mi sinema mı?' diye anket başlattı.

Batman'ın simgeleri arasında yer alan Yılmaz Güney Sineması’nın kapısına, Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediyeye 2016 yılında kayyum atanmasının hemen ardından kilit vuruldu. 30 Ocak 2017 tarihinde elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangında küle dönmesinin ardından sinema bir süre sonra yıkıldı. 
Kayyum tarafından yeniden inşa edileceği yönündeki açıklamalara rağmen, 'Sinema yerine yeşil alan olsun' seçeneğiyle anket başlatılmış anket sonucu kamuoyu ile paylaşılmazken son olarak yüzde 80'e yakın yurttaş sinema seçeneğini işaretlemişti. 

KAYYUM CAMİ SEÇENEKLİ ANKET BAŞLATTI
Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan anketin yanı sıra şimdi de kayyım Ertuğ Şevket Aksoy kendisine ait Twitter hesabından 'cami ve sinema' şıklarının olduğu yeni bir anket çalışması başlattı.

Kayyım Şefket Aksoy, sinemanın yanması veya yakılmasının ardından şubat 2017'de şu açıklamayı yapmıştı:

"Bu durum bizi çok üzdü, ancak herşey de bir hayır vardır. Yangında can kaybının yaşanmaması sevindiricidir. Sinemayı daha iyi bir çalışmayla, mimari dokusuna bağlı kalıp, 500-600 Bin TL'lik bir harcamayla modern bir sinema haline getireceğiz. İstanbul Kadıköy'de, Ankara'da hangi film izleniyorsa biz de burada vatandaşımıza izlettireceğiz. Vatandaşı sevmek budur" demiş, modern bir sinemanın müjdesini veren Aksoy, sağda solda yapılan spekülasyonlara itibar edilmemesini, sinemanın isminin Yılmaz Güney Sineması olarak kalacağını belirtmişti..

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…