YPG: Suriye hükümet güçleri Afrin'e girdi

20 Şubat 2018
YPG: Suriye hükümet güçleri Afrin'e girdi

SURİYE DEVLET TELEVİZYONU GİRİŞ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLADI --YPG Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Suriye hükümet güçlerine bağlı birliklerin Afrin'e girdiğini, Afrin halkına yardım etmek için geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı birinci ayını doldururken PYD/YPG'nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerle anlaştığı, Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e gireceğine dair haberlerle ilgili ilk somut gelişme yaşandı.

Ankara'nın PKK'nin Suriye uzantısı gördüğü YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Sputnik'e, Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiğini teyit etti.

'TÜRKİYE SINIRINA'

Sputnik'in ulaştığı YPG'nin basın sözcülüğünden yapılan açıklamada da "Suriye hükümeti, çağrımıza kulak verdi ve askeri birlikleri bölgeye gönderdi. Bu birlikler sınır noktalarında yoğunlaşacak ve Suriye topraklarını ve sınırını müştereken koruyacak" denildi.

'TÜRKİYE'NİN HALKIMIZA YÖNELİK SALDIRGANLIĞINI PÜSKÜRTMEK İÇİN AFRİN'E GİRDİK'

Hükümet yanlısı milis gruplarında bir kaynak da Sputnik’e ''Güçlerimiz, Türkiye’nin halkımıza yönelik saldırganlığını püskürtmek için Afrin’e girdi'' diye konuştu.

Afrin’e giren halk gücünün kaç kişilik olduğu bilgisini vermeyi reddeden kaynak, “Saldırganlığı püskürtmek ve Türkiye’nin Suriye toprağının tek karışını bile işgal etmesine izin vermemek için ziyadesiyle istekliyiz. Elimizdeki silah ve savaşçılar, Afrin’deki halkımızı korumaya yeterli” diye ekledi.

Ancak Şam yönetiminden milis güçlerin Afrin'e girmesi konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi.

SURİYE DEVLET TELEVİZYONU GİRİŞ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLADI

Suriye devlet televizyonu El İhbariye, hükümete bağlı ağır silahlı milis güçlerin yüzlerce üyesinin Afrin'e girişinin görüntülerini yayımladı.

TÜRK GÜÇLERİNDEN GİRİŞ YAPANLARA TOPÇU ATEŞİ

Ardından Suriye devlet televizyonu, hükümet güçlerinin Afrin'e giriş yaptığı bölgeye Türkiye'ye bağlı güçlerin top ateşi açtığını, gazetecilerin kaçtığını duyurdu.

'YPG'NİN YANINDA TÜRK ASKERİ VE ÖSO'YA KARŞI SAVAŞMAK İÇİN'

Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiğini duyuran YPG Sözcüsü Haseke, Sputnik'e şunları söyledi: ''Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiği iddiaları doğrudur. Suriye hükümetine bağlı askeri güç, YPG'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşmak için bugün Afrin'e geldi. Afrin halkına yardım etmek ve savunmak için girdiler. Ne kadar birliğin girdiği konusunda rakam veremeyiz. Bu askeri meseledir.''

'HALK GÜÇLERİ NUBUL TARAFINDAN GİRİŞ YAPTI'

Dün Suriye devlet televizyonu El İhbariye, bölgedeki muhabirine dayanarak, ''Halk Güçleri (hükümet yanlısı milis güçleri) birkaç saat içinde Afrin'e girecek'' haberini geçmişti.

Bugün de Reuters ajansı 'Halep'ten yola çıkan Esad yanlısı güçler Afrin'e girmeye başladı' haberini duyurdu.

Reuters, Halk Güçleri'nin Nubul'un kuzeyindeki Ziyara kontrol noktasından Afrin'e girdiği haberini, İran destekli Lübnanlı Şii örgüt Hizbullah'ın medya birimine dayandırdı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…