Florida'da bir liseye silahlı saldırı: 17 ölü

15 Şubat 2018
Florida'da bir liseye silahlı saldırı: 17 ölü

ABD'de okulları hedef alan silahlı saldırılara bir yenisi eklendi. Florida'nın güneyindeki Parkland'da bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Broward Şerifi Israel, saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, kurbanlardan 12'sinin okul binasında, ikisinin bina dışında, iki kişinin hastanede ve bir kişinin de hastane yolunda hayatını yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Canlı ele geçirilen saldırganın kimliği de belli oldu. Okulun sorunlu öğrencilerinden, 19 yaşındaki Nikolas Cruz. 

Israel, yakalanan saldırganın 19 yaşındaki Nikolas Cruz olduğunu teyit etti ve saldırı sırasında AR 15 tipi av tüfeği kullandığını söyledi. Cruz'ın disiplin cezası alan uyumsuz bir öğrenci olduğu gelen bilgiler arasında.

Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Marjory Stoneman Douglas Lisesi’nde düzenlenen saldırının ardından yaralılar farklı hastanelere sevk edildi. 15 yaralının beşinin durumunun ağır olduğu da yetkililer tarafından belirtiliyor.

 

17 kurbanın 12'sinin kimlikleri belirlenirken kimlikler henüz medyaya açıklanmadı.

Kimliği tespit edilemeyen diğer beş kişinin saldırı sırasında kimliklerinin ya da telefonlarının üzerinde olmadığı kaydediliyor.

Yaşadıkları dehşeti anlatan ve okuldan kaçmayı başaran bazı öğrenciler, silah sesleri ve yangın alarmının çalışması nedeniyle olayı tatbikat sandıklarını ifade etti. Yerel basına konuşan öğrenciler, silah seslerinin başladığı sırada yangın alarmının çaldığını belirtti.

Bu nedenle dışarı ya da okul koridoruna çıkan kimi öğrencileri, öğretmenleri yeniden sınıflara sokarak daha büyük bir katliamın önüne geçti.

Saldırganı tanıyan bir öğrenci, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Cruz'un çok sayıda silahı olduğunu ve silahlara duyduğu ilgiyi çevresiyle paylaştığını öne sürdü.

Parkland kenti, Miami'nin 72 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Marjory Stoneman Douglas Lisesi, 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir lise.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…