Erdoğan: 'YPG’ye silah vermek uluslararası suç'

7 Şubat 2018
Erdoğan: 'YPG’ye silah vermek uluslararası suç'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terör örgütlerini beslemek suretiyle NATO’da ortağın ülkeye saldırtıyorsun. Terör örgütüne böyle bir desteği vermek, yardım yataklık yapmak ulusal ve uluslararası hukukta suç' dedi..

Erdoğan Parisinin Meclis'teki grup toplantısına katıldı. Toplantının ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ABD'nin PYD/YPG'ye silah desteğine karşı uluslararası hukuk kapsamında bir girişim olup olamayacağı sorusuna, "Gerek ikili görüşmeler, gerek uluslararası mahkemeler noktasında atmamız gereken adımları atacağız" karşılığını verdi.

Erdoğan, "Uluslararası hukukta karşılığı var mı?" sorusu üzerine de şunları kaydetti: "Olmaz olur mu. Buralarda hiçbir hak ve yetkin yok, üstelik terör örgütlerini beslemek suretiyle NATO'da beraber olduğun, ortağın olan ülkeye saldırtıyorsun. Bize düşen hak arama müracaatımızı yapmak. Terör örgütüne böyle destek vermek, yardım yataklık yapmak zaten ulusal ve uluslararası hukukta suç teşkil ediyor. Hem iç hem uluslararası hukukta üzerimize düşeni yapacağız." 

Sabah gazetesi “YPG’ye silah vermek uluslarası suç” başlığını atarken Erdoğan’ın çıkışına, haberin spotunda, “Erdoğan: Terör örgütüne silah desteği ve yataklık uluslararası suç. Mahkemeler nezdinde adımları atacağız” dendi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…