Kılıçdaroğlu: 2019 yürüyüşü başlıyor, AK Parti karamsarlığına son vereceğiz

3 Şubat 2018
Kılıçdaroğlu: 2019 yürüyüşü başlıyor, AK Parti karamsarlığına son vereceğiz

Bugünkü kurultay sonrası partisine, 'AK Parti'yi gönderme yürüyüşünü başlatma' hedefi koyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü'nde duvara karşı yürüdük ve duvara geldik dayandık. Şimdi bu kurultayımızla duvarın ötesine geçeceğiz. AK Parti'nin artık karamsarlık dışında bu ülkeye vereceği hiçbir şey kalmadı. AK Parti'yi göndereceğiz" dedi.

Cumhuriyet'ten Erdem'e Gül'ün haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bugün başlayacak olan 36. Olağan Kurultay mesajları şöyle:

"Kurultayımız, bu iktidar tarafından yok edilen ve bu nedenle özlenen tüm değerlerin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyacak. Kurultayımızda tüm Türkiye olarak, toplum olarak, halk olarak özlediğimiz demokrasiyi göstereceğiz. Kurultay salonunda özlenen demokrasinin ne demek olduğunu herkes görecek. Demokrasinin ne kadar güzel olduğunu, ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu, ne kadar anlamlı bir insan hakkı olduğunu kurultayımızda yaşayacağız.

'ARTIK DUVARIN ÖTESİNE GEÇMEMİZ GEREKİYOR'

Ve yine kurultayımız, hepimizin ihtiyaç duyduğu düşünce özgürlüğünün, insanların düşüncesini korkmadan ifade edebilmesinin mutluluğuna sahne olacak. Kurultayımızda demokrasi, adalet, insan hakları, düşünce, ifade özgürlüğü konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu da göstereceğiz. Demokrasiye, adalete, cumhuriyete bağlılığımızı kararlılıkla ortaya koyacağız.

Biz Adalet Yürüyüşü yaptık. Yürüyüşümüz adalete susamış, demokrasiyi özleyen herkesin yürüyüşüydü. Ben o yürüyüşte ‘duvara karşı yürüyoruz' dedim. Yürüyüşümüzle duvara geldik dayandık. Şimdi yeni bir hedefimiz var. Artık duvarın ötesine geçmemiz gerekiyor. Kurultayımızın bir hedefi de budur. Duvarın ötesine geçilecek. Kurultayımızla duvarın ötesine geçeceğiz.

'2019 YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZ'

Duvarın ötesine geçmek için yeni bir döneme giriyoruz. Bu kurultayımızla 2019 yürüyüşünü başlatıyoruz. Artık Türkiye'nin önünde hayati bir seçim süreci var. Kurultayımız, bunun hazırlıklarını da tamamlamamız için bir fırsattır. Sadece partimiz ve partililerimiz değil, demokrasiden yana olan kim varsa herkesle birlikte bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüş, demokrasiyi yok eden, adaleti yok eden, düşünce özgürlüğünü yok eden, bu ülkeye artık yük haline gelen iktidarı gönderme yürüyüşüdür.

Demokrasiden yana olan, demokrasiyi özleyen, demokrasiye inanan hiç kimsenin umutsuzluğa, karamsarlığa kapılma hakkı yok. Böyle bir yetkisi de yok. Tersine geleceğe umutla bakmak için mücadele etme görevimiz var. Kaybolan demokrasiyi yeniden inşa etmek hepimizin boynunun borcu. Baskıya boyun eğemeyiz.

'AK PARTİ İKTİDARININ ARTIK BU ÜLKEYE VEREBİLECEĞİ HİÇBİR ŞEY KALMADI'

16 yıllık AKP iktidarının artık bu ülkeye verebileceği hiçbir şey kalmadı. Verdiği ve verebileceği tek şey karamsarlık, umutsuzluk. Hiçbir gelecek vaadi kalmayan bir iktidar karşımızdaki. Ve varlığı bu ülkeye karamsarlık olarak yansıyor. Hiçbir hedefi tutmayan, ülkeyi tamamen geri götüren bir iktidar karşısındayız. Dünyada yalnızlaştırılmış bir ülke vaat ediyor artık AKP. Bu kurultayımız, AKP karamsarlığını dağıtacağımız bir sürecin de başlangıcıdır. Herkes şundan emin olsun, tüm CHP'lilerle ve demokrasi, adalet, özgürlük isteyen kim var kim yok herkesle birlikte AKP karamsarlığına son vermeyi başaracağız.

'CESUR OLMAK DURUMUNDAYIZ, KORKMAYACAĞIZ'

Bu ülkeyi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en zor koşullarda mücadele etti. En imkânsız koşullarda Kurtuluş Savaşı'nı yürüttü ve kazandı. Sevr'i yırtıp atan Lozan'ı var etti. Bunları yapabilmesinin arkasında yatan kararlılık ve cesarettir. Bugün bizim kendimize örnek almamız gereken de budur. Demokrasiyi, adaleti, özgürlükleri istiyorsak, kararlı ve cesur olmak zorundayız. Çocuklarımızın güzel bir Türkiye'de yaşamasını istiyorsak cesur olmak durumundayız. Cesur ve kararlı. Korkmayacağız."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…