HDP: Afrin'e atılan bombalar sivilleri görünce yön mü değiştiriyor?

30 Ocak 2018
HDP: Afrin'e atılan bombalar sivilleri görünce yön mü değiştiriyor?

TTB’YE OPERASYON ACİZLİK GÖSTERGESİ  --HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Afrine yönelik operasyonu ve Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.  

Yıldırım, "Şimdi soruyorum, siviller ölmezmiş… 3 gün boyunca 120 uçakla sorti çekilecek, yerleşim yerlerine ve yakınlarına bombalar düşecek; nasıl bir şeydir, uçaktan bomba düşünce sivili gördüğünde yön mü değiştiriyor?" dedi. 

Hükümet’in, Afrin operasyonuna ilişkin bilgilendirme yaptığı TBMM Genel Kurul oturumunda söz aldı. Yıldırım, şöyle konuştu: 

İnsan olmanın test edildiği günlerden geçiyoruz. İnsan canı ve kanı üzerinden nasıl da politik tahayyüllerin harekete geçirildiği günlerden geçiyoruz.

BİR BARIŞ ADASINI NİÇİN HEDEF HALİNE GETİRİRİZ? 

Afrin, Suriye'de iç savaş patlak verdiği günden bugüne kadar çatışmanın olmadığı, silahın kullanılmadığı, Suriye'nin diğer bölgelerinde zora düşmüş ve çatışmada sıkışmış olanların sığınma limanıdır. 

BİR TEK KÜRTLERLE DİYALOG KURMAYI DENEMEDİNİZ

Ne diyor Sayın Bakan? "Sınır güvenliği ve terör örgütüne operasyondur bunun amacı." Ve hemen ekliyor "ABD'yle ciddi diyaloglar kurduk." Kurdunuz; Rusya'yla kurdunuz, Şam'la, Tahran'la, kurdunuz, Avrupa'nın birçok ülkesiyle bu konuda diyaloglar kurdunuz. Bir tek Kürtlerle diyalog kurmayı denemediniz, düşünmediniz. 

SİPARİŞLE ÇIKARILMIŞ SAVAŞ 

Bugüne kadar, Afrin'den Türkiye’ye bırakın bir roketi, bırakın bir bombayı, bırakın bir kurşunu, bir taş atıldı mı? Siparişle, iktidarın ortaya çıkarmış olduğu bazı yanlışların üzerini örtmek, unutturmak için çıkarılmış, muhalefeti kendine yedeklemek üzere çıkarılmış bu savaşa iktidar, kendisinin bu ülkeyi içerisine sokmuş olduğu hali gözlerden kaçırmak üzere karar verdi. 115 çocuğun hamile kalması konuşulmasın, açlıktan Meclis’in önüne gelen ve kendini yakan insanların derdi görünür olmasın, açlıktan yoksulluktan, yoksulluktan, işsizlikten kırılan insanların tepkisi görülmesin diye, kadın intiharları ve cinayetleri görülmesin diye bu savaş ortaya çıkarıldı. 

BOMBALAR  SİVİLLERİ GÜRÜNCE YÖN MÜ DEĞİŞTİRİYOR? 

Burada sınır güvenliği vesaire yoktur. Biraz diyalog kurulursa nasıl güçlü bir aktör olarak Türkiye'nin müdahil olacağını siz bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Bu savaşın tek sebebi vardır: İktidarın ülkeyi yaşanılmaz hale getirmiş olduğu psikolojinin görünmesini engellemektir. 

Şimdi soruyorum, siviller ölmezmiş… 3 gün boyunca 120 uçakla sorti çekilecek, yerleşim yerlerine ve yakınlarına bombalar düşecek; nasıl bir şeydir, uçaktan bomba düşünce sivili gördüğünde yön mü değiştiriyor? Rastgele atışlar yapılırken silahlı birini görünce vurup da sivil birini görünce sekip geçen bir silah üretildi de bizim mi haberimiz yok? İşte, UNICEF 11 çocuğun öldüğünü yedinci gününde söylüyor, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi 42 kişinin öldüğünü, Suriye'nin resmi haber ajansı SANA 86 sivilin öldüğünü söylüyor; ben söylemiyorum, rakamlar bize ait değil.

TTB’YE OPERASYON ACİZLİK GÖSTERGESİ 

Bunca medya operasyonuna rağmen, bütün özel savaş aygıtları devreye sokulmasına rağmen yürütülen bu savaşta hala bugün Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyelerinin tamamı gözaltına alınıyorsa, sosyal medyada barış paylaşımında bulunulduğu için insanlar operasyona uğruyorsa bu iktidarın bu savaşta ne kadar meşruiyet sorunu yaşadığını, uluslararası kamuoyuna ve kendi kamuoyuna anlatamadığını ve acizliğini gösteriyordur. Yoksa, bunca imkâna rağmen meslek odaları niye basılır? Bugün neden 7 saat orada arama yapılır? Görevi insanların sağlığını korumak, onların yaşam hakkını savunmak ve icra etmek olan doktorlara neden operasyon yapılır? Girişilen bu işteki yaşanılan meşruiyet sorunu ve içine düşülen acizlikle ilgilidir.

SİZ ÖSO’YU KUTSAYABİLİRSİNİZ, BİZ KUTSAMAYACAĞIZ

ÖSO kokteyl bir örgüttür. Tek bir yapıya sahip olmadığını açın bütün uluslararası ajanslardan ve bu konudaki uzmanlardan okuyun. İçinde her şey var. 12 yaşındaki Filistinli çocuk Abdullah İhsan'ın kafasını kesen Nureddin Zengi Tugayları var. Kaide türevi olan Ahrar-uş Şam var. Siz kutsayabilirsiniz, biz böyle bir örgütü kutsamayacağız. Öyle bir örgütü getirip bin yıllık kardeşliğin eksenine oturmuş olan bu devletin bir bileşeni olarak görmeyeceğiz. Kim görmek istiyorsa görebilir. 

Kaynak: Demokrat Haber 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…