Demokratik Suriye Güçleri (DSG): 'TSK'ye ait helikopter düşürdük'

27 Ocak 2018
Demokratik Suriye Güçleri (DSG): 'TSK'ye ait helikopter düşürdük'

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Afrin’in birçok noktasında Türk ordusuyla şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirterek 2 Türk tankının imha edildiğini öne sürdü.

Sputnik’e telefonla bilgi veren DSG sözcüsü, Afrin’de Türkiye’ye ait bir helikopteri vurduklarını ileri sürdü.

Kaynak "Kyare kyar ve Batmane köyleri civarlarındaki Türk helikopteri vuruldu" ifadelerini kullandı.

Önceki gün de DSG, Roco yönünde  zırhlı araçlarla ilerleyen TSK güçleriyle çatışma çıkmış, iki tankı tahrip ettiklerini açıklamıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 20 Ocak’tan beri Afrin’de PYD ve YPG’ye karşı Zeytin Dalı Harekâtı’nı sürdürüyor. Operasyonla ilgili en son bilgiyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu sabah itibarıyla 394 terörist etkisiz hale geldi. 20 şehidimiz var, ÖSO ve Mehmetçik olmak üzere" demişti.

Erdoğan'ın sözleri aynen şöyle:

Bu Afrin operasyonu var ya, işte bak millet aynen 15 Temmuz gibi şimdi de Afrin'e yürüyor. İşte gittim gördüm. Askerimizi, subaylarımızı, generallerimizi gördüm. Allah’ıma hamdettim. Bu sabah itibarıyla 394 terörist etkisiz hale geldi. 20 şehidimiz var, ÖSO ve Mehmetçik olmak üzere. Rabbimiz, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak bilemezsiniz' buyuruyor. İşte bu müjdeye ulaşırcasına, bu müjdeye kavuşurcasına benim Mehmedim, Mehmetçik'im Afrin'e yürüyor, İdlib'e yürüyecek Allah'ın izniyle.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…