Pentagon Sözcüsü: YPG Afrin'e yönelirse desteğimizi kaybeder

23 Ocak 2018
Pentagon Sözcüsü: YPG Afrin'e yönelirse desteğimizi kaybeder

Binbaşı Galloway, Fırat'ın doğusundaki YPG güçlerinin TSK'nın harekat düzenlediği Afrin'e takviye güç olarak hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini söyledi.

ABD'nin YPG'ye "Eğer güçlerinizi Afrin'e yönlendirirseniz size olan desteğimizi keseriz" dediği ileri sürüldü. 

İddiayı Anadolu Ajansı gündeme getirdi. YPG konvoylarının Afrin’e destek vermek için Kamışlı'dan harekete geçtiği haberleri üzerine konuşan Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, ABD’nin  YFG'un gövdesini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile ilişkisinin komuta ve kontrol şeklinde olmadığını dolayısıyla böyle bir hareketlilik konusunda bir şey diyemeyeceğini ifade etti.

'SAHADAKİ GÜÇLERE EMİR VERMİYORUZ'

Galloway, “Biz IŞİD'e karşı operasyon yapan kuvvetlere eğitim, tavsiye ve destek sağlıyoruz. Sahadaki güçlere emirler vermiyoruz. Bu bizim ilişkimiz değil. Eğer özellikle IŞİD'e odaklı olmayan bir tür askeri operasyon yaparlarsa koalisyonun desteğini kaybederler” dedi.

Sözcü Galloway Suriye haritasında kuzeydoğuyu göstererek, “Diyelim ki buralarda bir yerdeki bir YPG birliği, ‘artık IŞİD ile mücadele etmeyeceğiz Afrin’deki kardeşlerimizi desteklemeye gideceğiz’ derse artık o zaman kendi başlarına kalırlar. Artık bizim ortaklarımız olamazlar" diye konuştu.

Galloway, bu durumun sadece YPG için geçerli olmadığını aynı şekilde Suriye’nin güneyindeki El Tanif bölgesinde de aynı durumun söz konusu olduğunu söyledi.

YPG'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki güçlerini Afrin'e sevk edeceği ileri sürülmüştü. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…