Cihadçı gladyo (SADAT) kurucusu güvenlik zirvesinde..!

23 Ocak 2018
Cihadçı gladyo (SADAT) kurucusu güvenlik zirvesinde..!

Afrin harekatı konusunda AKP'li CB Erdoğan başkanlığında yapılan "Güvenlik Zirvesi" toplantısına, iç savaş için kamplar kurduğu iddiası gündeme gelen SADAT adlı kuruluşun Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi de toplantıya katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Genelkunmay başkanı Hulisi Akar, Başbakan Yardımcıları, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma Bakanları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Başdanışmanlar Adnan Tanrıverdi ve Mustafa Varank katıldı.

TARTIŞILAN SADAT
Zirvede yer alan Adnan Tanrıverdi, kısa adı SADAT olan  uluslararası savunma danışmanlığı şirketinin kurucusu… Çok tartışılan bu şirket, amacını ‘'Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu, stratejik danışmanlık, askeri eğitim ile donatım alanlarında hizmet, İslam ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmak, İslam dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak hak ettiği yerini almasına yardımcı olmak” biçiminde açıklamıştı.

Askeri ve güvenlik alanında pek çok eğitim de veren şirketin, kursları arasında, “Gayri Nizamı Harp, Keskin Nişancılık, Kara Harekatı, Koruma, Tahrip, İleri Teknik Muharebe, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik”, Tank, Zırhlı Araç Avcılığı” gibi eğitim paketleri bulunuyor.

'İRTİCAİ FAALİYET'TEN İHRAÇ EDİLENLERİ SAVUNMUŞTU
Adnan Tanrıverdi, 1992’de Tuğgeneral olmuş ve ardından da kadrosuzluktan emekli edilmişti.

Tanrıverdi, 2000 yılında Adaleti Savunanlar Derneğini kurup, TSK'dan özellikle irticai faaliyetler nedeniyle ihraç edilenleri savunmuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir süre önce "Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz.Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bunlardan birisi de SADAT diye bir yapı" açıklamaları üzerine SADAT iddiaları reddetmiş ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Coşar, "İyi Parti'nin 'silahlı eğitim kampı' iddiaları hakkında "SADAT'a ait olduğu iddia edilen eğitim kamplarıyla ilgili en ufak bir delili varsa derhal savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz" demişti.

Öte yandan SADAT'ın,  El Nusra, El Kaide ve IŞİD'le ilişkisi olduğu gündeme gelmiş, cihatçı militanların eğitimini üstlendiği öne sürülmüştü.

kaynak:ABC

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…