ABD'den Türkiye'ye hem destek hem uyarı

23 Ocak 2018
ABD'den Türkiye'ye hem destek hem uyarı

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders,  Afrin operasyonu konusunda "Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini biliyor ve ciddiye alıyoruz. Bir NATO müttefiki olarak Türkiye ile çalışmaya devam ediyoruz." derken ''sivil kayıpların önlenmesi ve sivillere insani yardım ulaştırılması gerektiğine'' vurgu yaptı.

Kilis-Gülbaba'dan Cumartesi günü başlatılan dün gece Azez'den ikinci cephenin açılmasıyla, YPG'ye karşı yürütülen, 17 sivilin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı Afrin'deki işgal hareketi operasyonu için Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, operasyona dair değerlendirmesinde, Türkiye'nin güvenlik endişelerinin meşruluğundan dem vururken bir yandan da Suriye'deki çatışmaların azaltılması ve masum sivillerin korunması çağrısında bulundu.

Sanders o açıklamasında, "Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini biliyor ve ciddiye alıyoruz. Bir NATO müttefiki olarak Türkiye ile çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Beyaz Saray'da gazetecilere verilen brifingde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ÖSO ile birlikte Afrin konusu ele alındı. 

Sanders, tüm tarafları IŞİD'i (DEAŞ) yenilgiye uğratma amacına odaklanmaya çağırdı.

Beyaz Saray sözcüsü Sanders açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Suriye'nin kuzeybatısında tüm tarafları DEAŞ'ın mağlup edilmesi amacına odaklanmaya, Suriye'deki çatışmaları azaltmaya ve masum sivilleri korumaya çağırıyoruz. Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini biliyor ve ciddiye alıyoruz. Bir NATO müttefiki olarak Türkiye ile çalışmaya devam ediyoruz." 

IŞİD'in bölgeden tümüyle temizlenmesinin önemine dikkat çeken Sanders sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi askeri eylem ve söylemlerini sınırlamaya, operasyonlarının alan ve süresinin sınırlı olduğundan ve ayrıca insani yardımların devam ettiğinden emin olmaya ve sivil kayıplarından kaçınmaya teşvik ediyoruz. Esad'ın vahşi rejiminin Afrin'e dönemeyeceğinden emin olmak istiyoruz. Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için diplomatik olarak çalışmaya devam edeceğiz."

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…