Kuzey Suriye'den seferberlik çağrısı

20 Ocak 2018
Kuzey Suriye'den seferberlik çağrısı

Yıldırım: Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Yarın kara unsurları devreye girecek.--Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Afrin operasyonuna karşı seferberlik çağrısı yaptı.

Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Afrin’e yönelik operasyona karşı eylem çağrısında bulundu.

Artı-Gerçek're yer alan habere göre, Operasyona ilişkin açıklama yapan Kuzey Suriye Federasyon Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, tüm Kuzey Suriye ve dört parçada yaşayan Kürtlere saldırılara karşı durma çağrısı yaptı.

Bir seferberlik çağrısı da Demokratik Toplum Hareketi'nden (TEV-DEM) geldi. Rojava'daki Cizre bölgesi halkına seslenen TEV-DEM, yarın Amude’de yapılması planlanan mitinge katılım çağrısında bulundu.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi de, Avrupa’daki Kürtleri eyleme çağırdı. 

Yıldırım: Yarın kara unsurları devreye girecek. 

MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım, Afrin harekatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da devreye girecek" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları;

  • Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşi ile alanın yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir.
  • Mehmetçiğin yanısıra Özgür Suriye Ordusu'ndan da katılım var.
  • Hedef asla ve asla Suriye'nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Son 3 yıl içinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıtlar ve ayrıca sınırda yaşayan sivillere yönelik ataklar terör faaliyetlerini ortadan kaldırmaktır.
  • Bunun yanı sıra da Afrin'de yaşayan Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimizin terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtarmak harekatın önemli hedeflerinden biri.

BAHÇELİ: ADI DAHİ ANLAMLIDIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise operasyonla ilgili şunları söyledi:

"Bu operasyon çok yönlü değerlendirildiği vakit çok önemli bir operasyondur. Adı dahi anlamlıdır, kapsamı dahi anlamlıdır. Bir yönüyle diplomasi, bir yönüyle Silahlı Kuvvetler, bir yönüyle de kamuoyunun oluşturulması konusunda iyi planlanmış bir operasyon olduğu dikkat çekmektedir."

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…