AKP’nin ‘medya ordusu’: ABD bayrağını indirdik, 3 saatte Afrin’deyiz!

18 Ocak 2018
AKP’nin ‘medya ordusu’: ABD bayrağını indirdik, 3 saatte Afrin’deyiz!

Erdoğan da Şam'da Emevi camisinde namaz kılacaktı.. Heyhat! --Dün MGK’da alınan kararla birlikte artık başlaması her an beklenen Afrin operasyonu, önceki günlerde olduğu gibi gazetelerin bugünkü birinci sayfalarında da genişçe yer buldu kendine.

Erdoğan’ın operasyonun ilk işaretinin verdiği ilk günden bu yana büyük bir “iştahla” manşetlerini Afrin’e ayıran iktidar medyası, yine aralık vermeden iddialı başlıklarla, destursuz atışlarla konuyu ön planda tutuyor. 

Son iki gündür, Yeni Şafak dikkat çekiyor attığı başlıklarla. Bugünkü “3 saatte Afrin’deyiz” başlıklı manşetinde bölgedeki muhaliflerin görüşüne yer verildi. Operasyon öncesi “Afrin’de çözülme başladığı” öne sürüldü.

Takvim gazetesi de “İndirdik” başlığını attığı manşetinin spotunda, “Mehmetçik Afrin sınırına dayandı. Yakın zamana kadar direklere asılan                                                                                      ABD ve Rus bayrakları bir anda buharlaştı” ifadesine yer verildi.

Hürriyet gazetesi, 2 bini Türkiye’den başlıklı manşetinde, bölgedeki 8 bin YPG’linin Türkiye’den geçiş yaptığı belirtiliyor.

Haberin iç metninde, örgütün yüzde 10’unun çocuklardan oluştuğu ifade edilirken, “PKK’nın canlı bomba eğitimi verdiği kamplar Afrin’de” iddiasına yer verildi.

Bu başlıklar, 2012 yılında  AKP'li bakan Egemen Bağış'ın"1 saatte Suriye'yi yerle bir ederiz" ifadesini, ardından AKP milletvekili Şamil Tayyar da, "3 saatte Şam'a varırız" deyişini hatırlatıyor.

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise daha büyük laflar etmişti:

 “CHP yarın Şam'a gidecek yüz bulamayacak göreceksiniz ama inşallah biz en kısa zamanda Şam'a gidecek, oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız. O gün de yakın. İnşallah Selahaddin Eyyubi'nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camisi'nde namazımızı da kılacağız. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…