Erdoğan'dan taşeron işçiye: Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte!

2 Ocak 2018
Erdoğan'dan taşeron işçiye: Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:  “KİT’lerin taşerona kadroya dahil edilmesi son derece yanlış olur,” 

24 Aralık’ta yayımlanan iki yeni KHK ile gelen düzenlemeler tartışılmaya devam ediyor; OHAL kapsamındaki 696 sayılı KHK ile gelen taşeron işçi düzenlemesi yine aynı KHK ile gelen ‘darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için hareket ettiği ileri sürülen sivillere cezai sorumsuzluk’ yönündeki  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında bir polemik meselesi haline dahi gelen - uygulamaya ilişkin tartışmaların gölgesinde kaldı.

696 sayılı KHK’da yer alan hükümlere göre kamudaki geçici personel 90 gün içinde kadroya alınabilinecek ve yeni düzenleme 900 bin çalışanın taleplerini karşılayacak. Bunun yanı sıra, kamu kurumlarında çalışan geçici personel 90 gün içinde işe alınacak.

Ancak Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde çalışan taşeron işçiler ise bu KHK'ya dahil edilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir organizasyonun ardından kendisine desteğini ifade eden kalabalığın içerisinden yürürken o esnada yanına yaklaşan bir vatandaşın "KİT'lere kadro, şeker fabrikalarına kadro cumhurbaşkanım" diye seslenmesi üzerine vatandaşa "Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte" cevabını verdi.

696 sayılı KHK yüz binlerce taşeron işçiye kadro yolu açılırken, KİT çalışanı taşeron işçilerin kadroya alınmayacağı belirtilmişti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bu uygulama için “KİT’lerin taşerona kadroya dahil edilmesi son derece yanlış olur,” ifadesini kullanmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…