Necmi Kadıoğlu, ‘Başarı yalnız Erdoğan’a ait değil’ deyince koltuktan oldu

22 Aralık 2017
Necmi Kadıoğlu, ‘Başarı yalnız Erdoğan’a ait değil’ deyince koltuktan oldu

AKP’li Necmi Kadıoğlu’nun Esenyurt Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettirilmesine, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı konuşmaların neden olduğu konuşuluyor.

Esenyurt Belediye Başkanlığı koltuğuna 2004’te oturan Necmi Kadıoğlu 15 Aralık’ta görevi ‘sağlık’ gerekçesiyle bırakmıştı. Necmi Kadıoğlu, Tayyip Erdoğan’la 1994’te İstanbul Belediye Başkanı olmasından bu yana beraber siyaset yapıyordu ve AKP’nin kuruluşunda rol amıştı.

Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül bugünkü yazısında, AKP kulislerinde istifayla ilgili konuşulanları aktardı.

Sızan bilgilere göre, Kadıoğlu partililerle yaptığı dost sohbetinde AKP’nin siyasi başarısında kendisinin ve başka isimlerin rolünün çok büyük olduğunu anlattı. Başarının sahibinin yalnızca Erdoğan olmadığının altını özellikle çizen ifadeler kullanan Kadıoğlu, bazı isimler olmasa Erdoğan’ın bu başarıyı yakalayamayacağını da vurguladı.

‘Belgeleyip’ Ankara’ya iletmişler

Kadıoğlu görüşlerini parti çevrelerinde birkaç kez yineledi. Bazı partililer konuşmaları ‘belgeledi‘ ve AKP yönetimine iletti. Bunun üzerine Kadıoğlu’nun başkanlıktan ayrılması kararı alındı.

Partinin İstanbul’dan iktidara yürüyüşünde önemli isimler arasında yer alması nedeniyle Kadıoğlu hakkında bir disiplin işlemi yapılmaması, kamuoyunun itiraz edemeyeceği bir gerekçeyle istifanın gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine Kadıoğlu da ‘sağlık’ gerekçesini göstererek belediye başkanlığından istifa etti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…