AKP Hükümeti, Likud üyesi 'Kudüs İsrail'in lobisiyle çalışıyor

17 Aralık 2017
AKP Hükümeti, Likud üyesi 'Kudüs İsrail'in lobisiyle çalışıyor

AKP Hükümeti, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun lideri olduğu 'Likud Partisi 'nin aktif üyesi Ronn D. Torossian'ın sahibi olduğu '5W Public Relations (5WPR)' halkla ilişkiler lobi şirketiyle çalışıyor.

ABC Gazetesi Washington muhabiri Yılmaz Polat'ın bugün yayınlanan haberi şöyle.

'5WPR' Şirketi, aynı zamanda İsrail'li şirketlere de hizmet veriyor.

New York'ta aktif bir Likud Partisi üyesi olarak tanınan Musevi- Ermeni asıllı Torrossian, parti içinde örgütlenen 'Kudüs Bizim' teşkilatının da yöneticiliğini yapıyor.

Bir süre İsrail'de oturan Torrossian, Likud Parti'sinde aktif görev aldı.

Torrossian, Likud içinde örgütlenen İbranice 'Kudüs Bizim' anlamına gelen 'Yerushalayim Shelanu- Our Jerusalem' organizasyonun da yöneticileri arasında bulunuyor.

New York merkezli '5W' Halkla İlişkiler şirketiyle AKP Hükümeti adına anlaşmayı, Fethullah Gülen'in iadesi için kiralanan hukuk şirketi  'Amsterdam & Partners LLP' imzaladı.

AKP, Medya taktikleri ve tanıtım üzerine hizmet veren şirkete 6 ay için masraflar hariç 60 bin dolar ödüyor.

yilmazpolatdetay.png
Torrossian'ın, Mavi Marmara ve Gazze olayları sırasında 2010'da New York'ta Türk Konsolosluğu önünde protesto gösterileri organize ettiği biliniyor.

Torrossian'ın '5WPR' şirketiyle anlaşan  'Amsterdam & Partners LLP' şirketi,  2015  yılından buyana AKP Hükümeti için yılda yaklaşık 600 bin dolar alıyor. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…