Erdoğan'dan ABD'ye desteksiz 'sert' eleştiriler

18 Kasım 2017
Erdoğan'dan ABD'ye desteksiz 'sert' eleştiriler

''PYD ve YPG'DEN AFRİN'İ TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR -- AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, cihatçıları ABD ile birlikte örgütleyip eğittiklerini, silahlandırdıklarını, IŞİD'in petrolünün kendileri aracılığı ile satıldığını, Rusya'nın bu ticareti uydularla tespit ettiğini, MİT tırlarını kimlere göndediğini unuttu..!!

''15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Batı dünyasına yönelik eleştirilerinin dozajını arttıran AKP'li CB Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye’ye verdiği sözleri yerine getirmediğini söylediği ABD’yi IŞİD’e “Dolar ödemekle” suçladı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Ankara’da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Afrin’de hayal kırıklığına uğramak istemediğini belirtti.

ABD ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYOR

Erdoğan, 'Müttefiklik ilişkileri çerçevesinde çok kolayca çözebileceğimiz nice sorun maalesef Amerika tarafından ısrarla çıkmaza sürüklenmiştir." dedi. 

Erdoğan, ABD'nın 'çıkmaza sürüklediği' olaylara örnek olarak, Suriye'yi verdi. Erdoğan şöyle konuştu: "Rakka olayı böyledir, Münbiç böyledir, Deyrzor böyledir. 'Gelin bu işi beraber halledelim' dediğimiz zaman Amerika'nın önceki yönetimi ‘Hiç endişe etmeyin, burada ne PYD ne YPG kalmayacak’ demelerine rağmen, Sayın Obama bana bu sözü kaç kere vermiş olmasına rağmen bu sözü tutmamıştır. Ardından gelen yönetim ise ne yazık ki isim de değiştirmek suretiyle ‘Artık biz YPG'yle değil, SDG'yle işbirliği yapıyoruz’ diyor. Afrin'de aynı oyuna gelmek istemiyoruz” dedi.

IŞİD'İ KURAN KURAN KİMSE PYD’Yİ DE KURAN ODUR; AYNI GÜÇLER FETÖ'YÜ DE BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı, ABD’yi Türkiye’nin IŞİD ve PYD’ye yönelik operasyonlarını baltalamakla da itham etti.

Erdoğan, “DEAŞ katiller ordusudur. Arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkıyor. Buradaki özel bir ekip tarafından daha önce belirlenmiş senaryoya göre yönetilmiştir. Çekirdek güç oradan oraya taşınarak kan ve gözyaşı yayılmıştır. DEAŞ’ın kafa kesme görüntülerinden tüm veriler Batı ülkelerinin kontrolündeki medya mecralarından servis edilmiştir. Bölgeyi dizayn etmek için yapılan ince planın tezahürü olduğu anlaşılıyor. DEAŞ'ı icat eden kimse, PYD'yi kuran da odur.

Erdoğan, ABD'yi isim vermeden Irak'ı istikrarsızlaştırmakla suçladı. ''PYD'yi parlatan kimse Kuzey Irak yönetimini bağımsızlık ilanına sürükleyerek Irak'ın istikrarsızlığını derinleştirmek isteyen de odur. Tabii aynı güçlerin, Feto'yu kendi koruma kalkanlarının içinde besleyip büyütmeye devam ettiklerini de unutmamak lazım. DEAŞ'a bol bol dolar ödediniz. Ama DEAŞ'la, benim askerim, Özgür Suriye Ordusu kahramanca mücadelesini verdi. Öbürleri ise bakıyorsunuz, zafer işaretleriyle onları dolar ödemek suretiyle uğurluyorlar. Türkiye'nin hem DEAŞ'a hem de PYD'ye karşı operasyonlarını baltalayan Amerika'nın bu örgütler üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı senaryonun biz gayet iyi farkındayız” diye konuştu.

PYD ve YPG'DEN AFRİN'İ TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı aynı konuşmasında Afrin’le ilgili olarak da mesaj verdi. Genelkurmay başkanları ile dışişleri bakanlarının yapacakları görüşmelerden bir gün sonra 22 Kasım’da İran ve Rusya liderleriyle Soçi’de görüşeceğini hatırlatan Erdoğan, “Afrin bizim için çok daha önemli. Burada da ciddi manada yüzde 50'nin üzerinde Arap kardeşlerimiz var. Kamplarda yaşayan Arap kardeşlerimiz artık topraklarına dönüyorlar. Bir diğer tarafta kısmi olarak Kürt, bir diğer tarafta Türkmen kardeşlerimiz var. Buradaki yapıyı bizim şu anda terör örgütü olan PYD ve YPG'den Afrin'i temizlememiz gerekiyor” dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…