'Günahım çoğalmadan ölmem lazım anne'

31 Ekim 2017
'Günahım çoğalmadan ölmem lazım anne'

Din dersleri ve öğretilen kavramlar çocukları olumsuz etkiliyor. Ölüm ve öteki dünya kavramaları karşısında çocukların yaşadığı psikolojik durum velileri tedirgin ediyor.

 Evrensel gazetesi bugünkü haberinde İzmir'de bir okulda din dersinden çıkan çocukların ruh haline dikkat çekiyor.

İzmir'in Bayraklı ilçesi Necdet İlhan Ketenci İlköğretim Okulu'nda okuyan çocukların velilere yönelttikleri sorular ve düşünceleri aileleri, okulda verilen eğitime dair endişe içinde bırakıyor.

"Anne ben çok küfür ediyorum. Günahım çoğalmadan ölmem gerek" ve "Anne sevgisi için ölmek gerekirmiş, ben senin için balkondan atlarım" gibi sözler aileleri tedirgin ediyor.

Ağır dini eğitime maruz kalan çocukların travma yaşadığı belirtilen haberde, ölüm ve öteki dünya kavramları karşısında çocuk psikolojisinin mekanizme geliştiremediği belirtiliyor.

Haberde ayrıca çocuklara sevgi ve saygı değil, itaat kültürünün aşılandığı belirtiliyor.

Dini eğitimin kontrolsüz ve erken yaşlarda başladığına belirten uzmanlar bu durumun yarattığı tehditlere dikkat çekiyordu. Başta Eğitim Sen olmak üzere eğitimin laik ve bilimsel olması yolunda çağrılar bu dönem başında da dile getirilmiş ancak veliler laik eğitim için devlet okullarında alan kalmadığını belirtmişlerdi. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…