Flaş Türkiye kararı: ABD Türkiye'ye vize başvurularını süresiz durdurdu!

8 Ekim 2017
Flaş Türkiye kararı: ABD Türkiye'ye vize başvurularını süresiz durdurdu!

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den vize başvurularını süresiz durduğunu açıkladı.

ABD Türkiye'ye yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıkladı. ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada bu kararın nedeni "güvenlik" olarak açıklandı.

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu bildirdi. Karara gerekçe olarak, "Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümetini Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır" denildi

ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada bu kararın nedeni "güvenlik" olarak açıklandı.

Son günlerde ABD Büyükelçiliği personeli olarak açıklanan Metin Topuz'un FETÖ'den tutuklanmasının ardından iki ülke arasında gerilim yaşanmıştı.

FETÖ soruşturması kapsamında casusluktan tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un firari eski emniyet müdürü Tufan Ergüder’in talebi üzerine bazı FETÖ mensuplarının Amerika vizesi ve oturumu alması konusunda yardım ettiği ortaya çıkmıştı.

İşte o karar:

dlocmqaw4aitknx-001.jpg

NEOLMUŞTU?

ABD Konsolosluğu çalışanının FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması, Ankara ile Washington hattındaki gerilimi artırmıştı. ABD Büyükelçiliği, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, konsolosluk personelinin tutuklanmasını eleştirmiş, "Amerikan hükümeti, (...) Türk hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük rahatsızlık duymaktadır” demişti.

'ÇIKARLARIMIZI KORUYORUZ' DEMİŞLERDİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, “Her ülke uluslararası ilişkilerinde kendi çıkarlarını gözetir. Tutuklanan ABD konsolosluğu çalışanının FETÖ sanığı Adil Öksüz’le çok yoğun teması saptanmış, yargı konuyu takip ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…