Meral Akşener tüm hesapları alt üst etti

27 Eylül 2017
Meral Akşener tüm hesapları alt üst etti

Sonar'ın yayınladığı son ankete göre, AKP yüzde 38 bandında kalırken, Akşener dengeleri alt üst edebilir

MHP'den ayrılarak yeni bir parti kurma hazırlıklarını son sürat sürdüren Meral Akşener faktörü siyasette kendini daha güçlü hissettirmeye başladı. 

Son dönemlerde yapılan kamuoyu araştırmaları, Akşener'in partisinin seçim hesaplarını alt üst edebileceğini ortaya koydu. 

Sonar Araştırma Şirketi'nin en son anketine göre, bugün seçim olsa AKP yüzde 38.2 bandında dolaşırken, CHP yüzde 28.4, Akşener'in partisi ise yüzde 10.8 oy oranına ulaşıyor. Hemen ardında ise yüzde 10.6 ile HDP ve yüzde 10.1 ile MHP bulunuyor. Buna göre Meclis'te beş partili bir yapı oluşuyor.

Anketi duyuran isim ise AKP'nin muhalif isimlerinden, 'Kabataş Yalanı'nın dolaşıma sokulmasında öncü AKP'li yazar Elif Çakır'ın eski avukatı Fidel Okan. Okan, anket sonuçlarını "Uykuları kaçıracak büyük sürpriz var" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

sonar-anket

Araştırma notunda ise şöyle deniliyor: “Araştırma sonuçları 5 partili bir Meclis’i gösteriyor olmasına rağmen hata payı göz önünde bulunduruluduğunda 2 partili bir Meclis ihtimali de diğer partiler açısından bir risk kabul edilebilir.”

artı-gerçek, sözcü

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…