Bakan Çavuşoğlu 16 mayısta Erdoğan'ı protesto edenlere saldıranları ziyaret etti

24 Eylül 2017
Bakan Çavuşoğlu 16 mayısta Erdoğan'ı protesto edenlere saldıranları ziyaret etti

'MİLLETİN SEVGİ VE SELAMLARINI' İLETMİŞ! --Dişişleri Bakanı Çavuşoğlu, Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında 16 Mayıs günü protestoculara şiddet uyguladıkları ve yaraladıkları bütün kayıtlarda mevcut olan, bundan dolayı tutuklanan saldırganlar Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım'ı cezaevinde ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Mayıs'ta Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önündeki protesculara saldıran ve daha sonra göz altına alınan halen  tutuklu yargılanan Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin'i ziyaret etti.

Ziyaretini twitter hesabından duyuran Çavuşoğlu, paylaşımında, "Washington'da yargılanması devam eden Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım kardeşlerimizi ziyaret ederek, milletimizin sevgi ve selamlarını ilettik." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun, 16 Mayısta barişçıl bir protesto eylemi yapanlara saldıranları Dişişleri bakanı sıfatıyla sahiplenmesi, hem başka bir ülkenin hükümranlık haklarını ve yasalarını çiğnemiş olmayı, hem de, çoğu TC vatandaşı olan protestuculara karşı saldırganlığı resmen azmettirdiklerin  kabul etmek anlamına geliyor.

Böylece  Erdoğan'ın 16 mayıs saldırısının azmettircisi olduğu yolunda New Yotk Times'ın detaylı analizi bir kez daha doğrulnamış oluyor.

Tıklayınız: NYT'nin detaylı analizinde Erdoğan’ın korumalarına saldırı emri verdiği anlaşılıyor!

Sinan Narin’in ön duruşması 16 Haziran, Eyüp Yıldırım’ın ön duruşması ise New Jersey’den transferini takiben 30 Haziran’da sonuçlanmış ve mahkeme her iki saldırgan için de tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.

KONSOLOSLUKTAN DÜZENLİ ZİYARET EDİLİYORLAR

Öte yandan Narin ve Yıldırım'ın, tutuklandıkları dönemden bu yana  Konsolosluk yetkilileri ve avukatları tarafından düzenli ziyaret edildiğini, tutuklular ve aileleriyle iletişim ve iş birliğinin devam ettiği açıklandı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…