Protestolarla kesilen konuşmasını Erdoğan ‘tek ümmet olacağız’ diyerek bitirdi

22 Eylül 2017
Protestolarla kesilen konuşmasını Erdoğan ‘tek ümmet olacağız’ diyerek bitirdi

PROTESTONUN VİDEOSU --Konuşması iki kez kesilen Erdoğan olaya, “Üç beş kendini bilmeze, üç beş salon teröristine bu güzel toplantımızı lütfen feda etmeyelim” şeklinde yanıt verdi. Olaylar sırasında Erdoğan’ın korumlarına ‘kim bunlar?’ diye sorduğu duyuldu. 

Protesto edilen konuşmanın VİDEOSU: 

https://www.pscp.tv/w/1eaKbmzvMvaxX?t=1058 

Toplantıyı izleyen Washington HAttı'nda gazeteci Ilhan Tanir olayı şöyle aktardı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında bulunduğu ABD’nin New York şehrinde TASC örgütüne hitap etti. TASC, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi ve geçtiğimiz yıllarda kuruldu.

Erdoğan’ın konuşması sırasında dinleyiciler arasında iki kişinin protestosu üzerine kargaşa çıktı.

İlk protestocu Amerikalı bir protestocuya benziyordu. Tam olarak ne dediği belli olmadı ama parmak ve elini Erdoğan’a yönelterek İngilizce bağırarak bazı sözler sarfetti. Hemen sonrasında bir bez açmaya çalıştı. Bu sırada arkadan ve önden itişmeye muhatap oldu, çekiştirmeler nedeniyle daha fazla konuşamadı.

Protestocunun tam olarak hangi cümleleri sarfettiği şimdilik anlaşılabilmiş değil. Bundan sonra bir başka protestocunun daha protesto yaptığı anlaşıldı.

Erdoğan’ın korumalarına ‘pankartta’ ne yazdığını ısrarla sorduğu görüldü.

Erdoğan, ABD’de Trump ile görüşmesinin hemen önceki son konuşmasını ”Tek ümmet olacağız” diyerek bitirdi.

Erdoğan: Entegre olamazsınız mı demek istedi?

Erdoğan ayrıca ‘ne kadar entegre olmaya çalışırsanız çalışınız, bazıları sizleri hep Türk-Amerikalı görecek’ diyerek, entegrasyonun pek de mümkün olamayacağının da işaretini verdi.

Konuşması iki kez kesilen Erdoğan olaya, “Üç beş kendini bilmeze, üç beş salon teröristine bu güzel toplantımızı lütfen feda etmeyelim” şeklinde yanıt verdi. Olaylar sırasında Erdoğan’ın korumlarına ‘kim bunlar?’ diye sorduğu duyuldu.

Sputnik’in derlediğine göre Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

  • ABD toplumunun diğer isimleriyle uyum içinde yaşamanın yanından buradaki sosyal hayata aktif şekilde katılmanızı istiyorum.
  • Geçtiğimiz yıl istiklalimize yönelik tarihimizin en alçak saldırılarından birine maruz kaldık. FETÖ ihanet çetesi, milletimize yönelik bir darbe girişimi başlattı.
  • DEAŞ’ın İslam ile bir bağlantısı yoktur, bir terör örgütüdür. DEAŞ’a karşı silahlı kuvvetlerimiz operasyon yürüttü. 3 bine yakın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik.
  • Keşke ABD, Rakka operasyonunda PYD ve YPG ile işbirliği halinde değil de TSK, ÖSO ile birlikte çalışsaydı ve terörü oradan kazıyıp atsaydık.
  • Bir milyona yakın Arakanlı şu anda topraklarından ne yazık ki adeta soykırım yoluyla Bangladeş’e geçmenin gayreti içinde. Bakın biz hiçbir zaman, ‘Rohingyalı Müslümanları Budistler öldürdü.’ diye bir ifade kullanmadık. Katliamı Budistler yapıyor ama biz bunu kullanmadık. Şimdi buradan Budistleri dünyada bu kadar şirin gösteren kişilere sesleniyorum, insancıl olduklarını söyleyenlere sesleniyorum. Peki ‘İslami terör’ ifadesini siz hangi hakla söylüyorsunuz?
  • Bugüne kadar hiç Hıristiyan terörü, Yahudi terörü, Budist terörü ya da herhangi bir dine mensup değilse Ateist terörü diye bir söz duydunuz mu?
  • Bütün Kızılay’ımız Meksika’da. Depremden dolayı tüm yardım ekiplerimizle oradayız. Bizde ayrım yok. Felaket nerede varsa yardım için orada varız.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…