CHP'li Tanrıkulu'na uçakta ölüm tehdidi: 'Boğma teliyle işini bitir diyenler fav'

15 Eylül 2017
CHP'li Tanrıkulu'na uçakta ölüm tehdidi: 'Boğma teliyle işini bitir diyenler fav'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hakkari'de PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) sivilleri vurduğuna dair açıklamasından sonra ölüm tehdidi aldı.

Tanrıkulu, Twitter'da, bazı medya kuruluşlarının da kendisini 'PKK'yı savunuyor' şeklinde hedef göstermesinin ardından ölüm tehdidi aldığını paylaştı. Tanrıkulu'nun paylaştığı mesajda, uçaktayken arkasına oturan bir kişinin "Tanrıkulu'nun arkasına oturdum, boğma teliyle işini bitir biz sana hapiste bakarız diyenler fav" ifadeleriyle CHP'li vekili ölümle tehdit ettiği görüldü. 

CEZA HUKUKU HOCASI ÇIKTI!

Tanrıkulu olayı şöyle anlattı, “13.05 uçağıyla İstanbul’dan Ankara gidiyordum. Uçak yere inince telefonumu açtım. Bu kişinin attığı mesajın fotoğrafını bir arkadaşım göndermiş, ‘Arkanda böyle biri oturuyor. Dikkat et” diye. Döndüm baktım, gerçekte profil fotoğrafındaki kişiye benzeyen biri oturuyor. ‘Beyefendi bunu siz mi yazdınız?’ diye sordum. ‘Hayır’ dedi. Sonra tekrar döndüm, ‘Beyefendi siz yazdıysanız hangi saikle yazdığınızı söyleyin. Özür dilerseniz şikayetçi olmayacağım yoksa şikayet edeceğim’ dedim. Bu defa, ‘Ben yazdıysam ne olmuş seni sevmiyorum’ dedi. Bunun üzerine yanımdaki arkadaşım da, ‘Siz sevmediğiniz insanları telle boğuyor musunuz?’ diye sordu. Ben de hostese ‘polis çağırın’ dedim. Daha sonra polis içeri geldi ve birlikte dışarı çıktık. Bu kişi polise verdiği ifadede, ‘Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum, Gazi Üniversitesi’nde ceza hukuku hocasıyım’ demiş. Ben polisten bunu duyunca, ‘ceza hukuku hocasıysa özür dilese de affetmem’ dedim ve şikayetçi oldum. Benden sonra serbest bırakıldığını öğrendim. Şu anda nasıl ve neden serbest bırakıldığını anlamaya çalışıyorum.”

Öte yandan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur da Silvan Belediyesi Özel Müdürü'ne PKK'nın saldırı düzenlediğini, bunun sorumlusunun da Tanrıkulu olduğunu söyledi. 

Tanrıkulu, Uğur'a kimseyi hedef göstermediğini vurgulayarak "Bu yaptığınız alçaklık. Siz günlerdir beni hedef gösteriyorsunuz, başıma geleceklerden sorumlusunuz" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

31 Ağustos'ta Hakkari kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki piknik alanı olarak kullanılan Kanireş Çeşmesi'nde dört kişi, SİHA ile vuruldu, bir kişi öldü.

Hakkari Valiliği olayda ölen ve yaralanan şahısların 'bölgedeki teröristlerle toplantı halindeki işbirlikçiler' olduğunu öne sürmüştü. Olayda hayatını kaybeden ve yaralananların akrabaları ise 'terörist işbirlikçileri' iddialarına karşı çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP milletvekilleri SİHA'lar ile vurulan kişilerin bölgede piknik yapan siviller olduğunu açıkladı. 

Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanrıkulu'nu hedef alan açıklamalarda bulundu. Soylu, Tanrıkulu'na 'haddinin bildirilmesi gerektiğini' savunurken Erdoğan da Tanrıkulu'nu "Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizleri tanıyoruz zaten. Tek farkınız var siz CHP'siniz, onlar HDP" sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan'ın açıklamasından sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı. Ancak Tanrıkulu SİHA'ların sivilleri vurduğu bilgisinin kesin olduğunu aktardı. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…