'ABD'de Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı verildi'

8 Eylül 2017
'ABD'de Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı verildi'

Ve Zafer Çağlayan ile S.Aslan hakkında resmi tutuklama kararları Juri tarafından onaylandı. ABD'de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf davasına, dün yayınlanan ek iddianameyle 'sanık' olarak eklenen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan tutuklama kararı verildi.

Önceki gün New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından yayınlanan yeni iddianame ile birlikte eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da iddianameler içine sanık olarak girilmişti.

WHatti’nın elde ettiği yeni ve resmi bir belge ise, Çağlayan ile birlikte Aslan ve Balkan’ın hakkında da artık resmi olarak bir tutuklama kararının Jüri tarafından da onaylandığını gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma sabahı yaptığı basın toplantısında Çağlayan’a karşı atılan adımı Türkiye Cumhuriyetine karşı atılan bir adım olarak gördüğünü söylemiş, Zarrab, Halkbankası ve hatta Washington’daki Rezidans önündeki kavga ile ilgili çok kötü kokuların geldiğini söylemiş, ABD yargısı tarafından alınan kararları ‘hiçbir hukuk mantığı yok’ diyerek eleştirmişti.

Erdoğan, dün Senato komitesinde korumalarına daha önce onaylanan silah satışına veto gelmesi hadisesine ise bir yorumda bulunmadı.

İşte el yazısı ile sanıkların altına eklenen ve sanıklar hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını ifade eden Jüri yazısı. Anlaşılan o ki Zarrab’ın peçete kağıtı üzerine yazdığı ‘fatura’ Çağlayan için ABD savcısı tarafından kabul edilmemiş. / WHatti

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…