MEB kadını köle seviyesine indirdi

5 Eylül 2017
MEB kadını köle seviyesine indirdi

Milli Eğitim Bakanlığı ders kitaplarının evlilik bölümünde kadının 'kocaya itaat'ini 'ibadet' olarak tanımladı

Kadının modern toplumdaki yerine siyasi irade ile yapılan müdahalelere bir yenisi eklendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) tartışılan yeni müfredat uygulamasında kadının kocasına itaat etmesi tavsiye edildi ve bu tutum "ibadet" olarak tanımlandı. Dahası kadınlara "ateistlerle evlenmeyin" tavsiyesi bile ders kitabına yerleştirildi.

Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni'nin haberine göre, Hz. Muhammed'in Hayatı isimli ders kitabında, genç yaşta evlilik "Bekarlık sultanlık değil, sancılı bekleyiş" sözleriyle teşvik edilirken, ateistlerle yapılan evlilik için "kabul edilemez" ifadesi kullanıldı. 

GÖNÜL EĞLENDİRMEYİN

Birbirleri ile flört eden gençlere "tanışın ama gönül eğlendirmeyin" uyarısının yapıldığı kitapta, evlilik yüzüğü için de "esaret halkası değil, hürriyet nişanesi" yorumuna yer verildi. 

Dinin aileyi lidersiz bırakmadığını belirten bakanlık, “Erkekler güç ve kuvvet yönünden daha ileri olduğundan, ailenin sorumluluğunu birinci derecede onlara yüklemiştir” dedi. Anne kavramının görevleri ise “kocasına karşı görevlerinde titiz davranması, evine ve çocuklarına sahip çıkması gerekir. Sabırlı ve kanaat ehli olmalı, israftan kaçınmalı” olarak sıralandı. Ayrıca “İslam, erkeğin üstlendiği mesuliyetlere karşılık kadının da kocasına itaat etmesini istemiş ve bu itaati ibadet saymıştır. Ailede çocukların büyütülüp terbiye edilmesi daha çok anne tarafından yerine getirilir. Ailede erkek vazifesini yapar, ailesine karşı güzel davranır; kadın da ona karşı gereken muhabbet, hürmet ve itaati gösterirse aile içinde düzen ve uyum sağlanmış olur” değerlendirmesi yapıldı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…