Erdogan Trump ile görüşebilirse 'Obama’nın savcısı'nı şikayet edecek!

2 Eylül 2017
Erdogan Trump ile görüşebilirse 'Obama’nın savcısı'nı şikayet edecek!

YALAN SÖYLEMEK DİKTATÖRLERİN 'FITRATINDA' VAR: BM Genel Kurulu’na gelen misafirleri ABD’nin güvenlik ekiplerinin koruma sorumluluğu vardır. Amerika Birleşik Devletleri’nin koruma sorumluluğunu yerine getirmiyorsa orada bize karşı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü PKK’nın mensuplarına karşı benim koruma görevlilerim görevini yapmayacak mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bayram namazını kıldığı Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nin çıkışında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanının gündeminde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Le Point dergisine yaptığı açıklamalar, Mayıs ayındaki ABD ziyareti sırasında Washington Türkiye büyükelçiliği konutunun önünde korumalarıngöstericilere saldırmasının ardından 15’i cumhurbaşkanlığı koruması, 19 kişi hakkında başlayan yargı süreci vardı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un sözlerine “Ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu sayın Macron’dan öğrenmek lazım” sözleriyle yanıtlayan Erdoğan, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanıyla görüşmenin onlar için bir artı değer olduğunu düşünürüm” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, korumalarına ABD’de yöneltilen suçlamayla ilgili ise “Skandaldır” ifadesi kullandı.

MACRON’UN AÇIKLAMALARINA YANIT

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Point dergisine verdiği röportajda bir dünya lideri olmanın göründüğü kadar ‘havalı’ olmadığını söylemişti. Macron, buna örnek olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık sık görüşmesi gerekmesini göstermişti. Erdoğan bu sözlere şöyle yanıt verdi:

“Doğrusu ben tabii ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu sayın Macron’dan öğrenmek lazım. Benim bildiğim tek şey var; görüşme talebinde bulunduklarına göre, ben görüşme talebini reddetmeyi arzu etmem. Çünkü dostları çoğaltmak isterim ve bize olumsuz nazarla bakanları da azaltmak isterim. Fakat ben o dergiye verilende bir olumsuzluk değil tam aksine Türkiye’nin Cumhurbaşkanıyla görüşmenin onlar için bir artı değer olduğunu düşünürüm.”

‘ABD’DEKİ İDDİANAME BAŞLI BAŞINA SKANDAL’

ABD’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs ayındaki ziyareti sırasında Washington’da bulunan Türkiye büyükelçiliği konutunun önündeki protesto eylemine Erdoğan’ın güvenlikleri tarafından yapılan saldırının ardından 15’i cumhurbaşkanlığı koruması, 19 kişi hakkında yargı sürecinin başlamasına karar verilmişti. Koruma müdürü de suçlananlar arasında olan Erdoğan ABD’deki yargı kararını da değerlendirdi. gelişinden ve koruma müdürüyle otomobilindeyken fiskos yaptıktan sonra taraftarları ve korumaları saldırıya geçtikleri vee bunun çok net kayıtları olduğu halde göstercilerin kendilerine saldırdığı yalanına sarıldı. Erdoğan şöyle konuştu: 

“Bu başlı başına skandaldır. Amerika’da adaletin nasıl çalıştığının çok açık net skandal ifadesidir. BM Genel Kurulu’na gelen misafirleri Amerika Birleşik Devletleri’nin güvenlik ekiplerinin koruma sorumluluğu vardır. Amerika Birleşik Devletleri’nin koruma sorumluluğunu yerine getirmiyorsa orada bize karşı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü PKK’nın mensuplarına karşı benim koruma görevlilerim görevini yapmayacak mı? Onlar da tabii ki bu saldırılar karşısında görevlerini ifa ettiler. Oradaki savcılık makamı Obama döneminden kalma ve bir savcıdır, böyle bir şu anda iddia hazırlamış olması vesaire bizi bağlamaz. Bizim bundan sonraki seyahatimizde de orada da fırsat bulursak Sayın Trump’la da ayrıca görüşeceğiz. Şu anda Dışişleri ve Adalet bakanlıkları gerekli görüşmeleri sürdürüyorlar.

Amerika’daki bu gelişmeler iyi gelişmeler değildir. Hala bir FETÖ çetesinin koruma altında olduğu bir ülkedir Amerika. Bölücü terör örgütü PKK’nın adeta koruma altında olduğu bir ülke konumuna düşmüştür Amerika. Ben Amerika’nın tüm bu gelişmeler karşısında ne yapmak istediğini anlamakta zorlanıyorum.” (artıgerçek)

ABD Adalet Bakanlığı Sözcüsü

ABD Adalet Bakanlığı sözcüsü Sarah Isgur Flores, WHatti’nın gönderdiği email ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 koruma görevlisinin de içinde olduğu iddianameyi ‘skandal’ olarak ilan etmesi ve PKK’yi koruma anlamına geleceği yönündeki demeci hakkındaki sorulara karşılık olarak gönderdiği cevabi emailde: ”henüz yapılmakta olan soruşturmalar hakkında yorum yapmıyoruz” dedi.

Washington Savcılığı yetkilisi Miller 

Washington Bölgesi Yüksek Mahkemesi Başsavcılığının basınla ilişkiler yetkilisi Bill Miller ise, yine Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar hakkında yorumları olup, olmadığı sorusuna karşılık ”bu sözler hakkında yorum yapmıyoruz” cevabını verdi.

ABD Dışişleri: Sorumlulardan hesap sormak en üst derecede önem arzediyor

Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı ise Erdoğan’ın sözleri sorulduğunda, Dışişleri yetkilisi şunları söyledi: ”Türk güvenlik çalışanlarının geçtiğimiz Mauyıs ayında yaptıkları derinden rahatsız edicidir. Dışişleri Bakanlığı endişelerini en yüksek seviyelerde dile getirmiştir. Sorumlu kişilerin hesaba çekilmesi bizim için en üst derecede önem arzetmektedir.”

Erdogan ve TC Dışişleri

Bayram namazı sonrası Erdoğan, kendisini Mayıs ayında protesto edenleri ‘PKK mensubu’ olarak tanımlamıştı. 

Türk Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada Türkiye'deki faşist uygulama ve saldırıları protesto eden göstericileri ”gösterici kisvesi altındaki PKK terör örgütü yandaşları” olarak tanımlamıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…