WSL: 'Erdoğan'ın muhalif avına İspanya omuz veriyor'

31 Ağustos 2017
WSL: 'Erdoğan'ın muhalif avına İspanya omuz veriyor'

Wall Street Journal gazetesi "Türkiye'nin Otoriter Erişimi" başlıklı makalede, Interpol aracılığıyla Erdoğan ve hükümete muhalif isimlerin tutuklanmasına aracılık eden İspanya'yı eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, gazeteci, yazar ve entelektüel muhaliflere yönelik baskı ağını genişlettiğini ve kendisine İspanya gibi bir ortak bulduğunu kaydeden gazete, son olarak yazar Doğan Akhanlı ve gazeteci Hamza Yalçın'ın İspanya'da gözaltına alınmasını eleştirdi.

Erdoğan'ın yerli ve yabancı gazetecileri Interpol aracılığıyla taciz ettiğini belirten gazete başyazısı, Yalçın'ın Ermeni soykırımı ile ilgili görüşleri nedeniyle 3 Ağustos'ta, Alman vatandaşı olan Akhanlı'nın ise 19 Ağustos'ta İspanya'da gözaltına alındığını hatırlattı. 

Gazete bu gözaltıların Erdoğan’ın Türkiye’deki muhalifleri giderek artan şiddetle bastırmasına yeni bir evre oluşturduğu yorumunu yaptı. Hamza Yalçın ve Doğan Akhanlı’nın FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını, Erdoğan’ın farklı nedenlerden kendine sorun oluşturduğunu düşündüğü insanları kapsayacak şekilde ağını genişlettiğini yazan WSJ, muhaliflerin peşine düşmenin Türkiye’nin sınırlarını aştığını, Interpol’ün kırmızı bültenlerinin değerli kanun uygulama araçlarıyken Erdoğan gibi otoriter liderlerin siyasi muhalifleri hedef alması için kullanılır hale geldiğini kaydetti. /Artı-Gerçek

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…