Erdoğan'ın tehdit ettiği saatlerde Rus güçleri Afrin'e konuşlandı

31 Ağustos 2017
Erdoğan'ın tehdit ettiği saatlerde Rus güçleri Afrin'e konuşlandı

HEM ABD HEM RUSYA ERDOĞAN'IN SURİYE EMELLERİNİ FRENLİYOR --Erdoğan en son 0 Ağustos konuşmasında Fırat Kalkanı Harekatı'nı hatırlatarak "Aynısını yapmaya hazırız" dedi. Rusya, Türkiye’nin hedefinde olan Afrin’de konuşlandı..

Anha’da yer alan habere göre, Rus güçlerinin Efrin ve Şehba’da gözlem çalışmalarında bulunma kararı aldıklarını duyurdu.

YPG’den yapılan açıklamaya göre “Askeri gözlem yapacak olan Rus güçlerinin görevi YPG ve Ceys El-Siwar savaşçılarıyla birlikte Şehba ve Efrin’in güvenliğini sağlamak olacaktır.”

Açıklamanın ardından, söz konusu anlaşma gereği, bir grup Rus askerinin teçhizatlarıyla birlikte Efrin ve Şehba kantonlarına ulaştığı bildirildildi.

Ancak, Rojava’da gazetecilik yapan Barzan İso, twitter hesabında Ruslar’ın Afrin ve Şehba’da güvenli bölge olarak ilan ettiklerini duyurdu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve farklı AKP yetkililerin uzun süredir Efrin’e bir operasyon ihtimalinden bahsediyor. Farklı zamanlarda Türk ordusu zırhlıların da bölgeye sevkedildiği haberleşti. Buna karşılık bu hafta içinde Rus askeri gözlemcilerin ve güçlerinin Efrin’e gelişinin videoları yayıldı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…