Kemalbay: AK Parti'den FETÖ'yü ayıklamak, kekten unu ayıklamak gibi

14 Ağustos 2017
Kemalbay: AK Parti'den FETÖ'yü ayıklamak, kekten unu ayıklamak gibi

HDP'nin Diyarbakır'da başlattığı, Van'da Musa Anter Barış Parkı'nda sürdürülen eylemi, partinin eş genel başkanı Serpil Kemalbay'ın yaptığı basın açıklamasının ardından İzmir'e devredildi.

Burada bir konuşma yapan Kemalbay, AK Parti'nin Fethullah Gülen'den rahatsız olmadığını savundu ve "AKP’den FETÖ’yü ayıklamak kekten unu ayıklamak gibi bir şeydir. AKP’lilere kolay gelsin" dedi.

'BUGÜNE KADAR SİLAHLARIN GÖLGESİNDE YÖNETMEYE ÇALIŞTIN'

Kemalbay'ın konuşması özetle şöyle:

  • Bugün Recep Tayyip Erdoğan diyor ki 'parlamenter demokrasi artık yok.' Biz uzun süredir bunu söylüyoruz. Faşizm kurumsallaşıyor diyoruz. Parlamenter demokrasiye bizlerin pek çok eleştirisi vardı. Ama biz bu eleştirileri demokrasiyi toplumsallaştırmak, eşit, ekolojik, kadın özgürlükçü bir yaşam kurmak için istiyoruz. Tek adam rejimi kendini daha çok tahkim etsin diye değil. Bizim 2 yıldır söylediğimizi bugün Tayyip Erdoğan tekrarladı. Sen 'demokrasiyi, parlamenter sistemi kaldırdım' diyebilirsin ama hiçbir şey bitmedi. Mücadele devam ediyor ve bu mücadele kazanacak. Bugüne kadar silahların gölgesinde yönetmeye çalıştın ama görüyorsun ki biz ayaktayız. 

'IŞİD MİLİTANLARINI MİSAFİR GİBİ AĞIRLIYORLAR'

  • Bir IŞİD militanı yakalanıyor. Zanlı, üzeri doğru düzgün aranmadan gözaltına alınıyor ve kelepçelenmiyor. Sonucunda bir polis memuru öldürülüyor. Daha birkaç gün önce Gülsüm Elvan nasıl gözaltına alınmıştı? Kolu kırılmış, kırık kolu arkadan kelepçelenmiş, kırık kolla saatlerce gözaltında tutulmuştur. Sizler buraya girerken kaç aramadan geçiyorsunuz. Kürt coğrafyasında her sokak başında arama tarama işlemi, her sokak başında kamera var. Fakat IŞİD militanları gözaltında misafir gibi ağırlanıyor. Gülsüm Elvan o eyleme şunun için gitmişti: Berkin’in getiremediği ekmeği Nuriye ve Semih yiyemiyor demişti. Nuriye ve Semih’in sesi olmak için Gülsüm Elvan sokakları terk etmedi. Barışçıl bir eylem için sokaktaydı. Bu işlem devletin nasıl bir işleyişinin olduğunu gösteren bir durumdur. 
  •  
    İçeride 5 bine yakın HDP’li var. Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız, meclis üyelerimiz içeride. Bu kadar demokratik siyaseti yok ediyorsunuz, bir partiye bu kadar saldırıyorsunuz ama bu partiyi bitiremiyorsunuz. Bitiremeyeceksiniz. Bu operasyonların artık bitmesi gerekiyor. Savaş politikalarının durması gerekiyor. Ama AKP bu politikalardan vazgeçemez, ülkeyi şiddetsiz, baskısız yönetemez. 

'SIRTINIZI DARBE GİRİŞİMİNE DAYADINIZ'

  • Çıkmış diyor ki içinizdeki FETÖ’cüleri ihbar edin. Siz o FETÖ’cülere çok şey borçlusunuz. Siz 15 Temmuz’da FETÖ’nün yaptığını iddia ettiğiniz darbe girişimine sırtınız dayayarak ülkeyi OHAL’le KHK ile yönetmeye çalışıyorsunuz. 

'AKP'NİN GÜLEN'DEN RAHATSIZ OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM'

  • Fethullah Gülen’den rahatsız olduğunuzu hiç zannetmiyorum. AKP’den FETÖ’yü ayıklamak kekten unu ayıklamak gibi bir şeydir. AKP’lilere kolay gelsin. 

'FETÖ OLMADAN BU ÜLKEYİ YÖNETEMEZSİNİZ'

  • Birisi çıkmış demişti ki, ne istedin de vermedim. Bu bir anlaşmanın bozulması demektir. Bu ülkenin onurlu savcıları varsa, bağımsız yargı varsa harekete geçsinler. FETÖ’nün nerede olduğu belli. FETÖ olmadan bu ülke yönetilemediği de belli. AKP iktidarı FETÖ öcüsü olmadan bu ülkeyi yönetemiyor. FETÖ öcüsü AKP-Saray iktidarının koltuk değneği olmuştur.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…