Erdoğan'dan ilginç iddia: 'İçeriden değişik haberler alıyorum'

13 Ağustos 2017
Erdoğan'dan ilginç iddia: 'İçeriden değişik haberler alıyorum'

AKP'li CB Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmanın kendisine ulaşmasından endişe ettiğini öne sürdü. Erdoğan, Enis Berberoğlu'nu kastederek "Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha... İçeriden değişik haberler alıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapse mahkum edilen ve Maltepe Cezaevi’nde yatan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili iddialarda bulundu. Erdoğan “Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım’ diyor içerideki zat” ifadelerini kullandı.

Antalya’da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuşan Erdoğan’ın mesajları özetle şöyle:

PARTİMİZ İÇİNDE YOLUNU KAYBEDENLER OLDU: Yarın partimizin 16. kuruluş yıldönümü. Gencine gençliğine kıymet veren hareket AK Parti hareketidir. 26 Ağustos’ta Malazgirt’teyiz. Bu yıldan itibaren Çanakkale gibi Malazgirt’i de anacağız.
Son 4 yılımız içeride ve dışarıda tarihimizin en büyük saldırılarına maruz kaldığımız bir dönem olarak kayıtlarda yerini almıştır. Bu süreçte partimize de pek çok tuzak kuruldu. Ülkemizin bu karmaşık döneminde partimiz içinde de yolunu kaybedenler elbette oldu. Milletvekillerinden belediye başkanlarından teşkilat mensuplarından bazı firelerle karşılaştık. Yaşadığımız saldırının büyüklüğünü dikkate aldığımızda bunların sayısı ve oranı çok küçüktür.

PARTİNİN SIRTINA BİNMEYE ÇALIŞANLAR: Dünyanın ve Türkiye’nin hızla değiştiği bir dönemde AK Parti’yi durağanlığa mahkum etmeye hakkımız yoktur. Yeni projelerle, sürekli yenilenen heyecanlarla, daima hedef büyüten bir dinamizmle yoluna devam eden yönetici arkadaşlarımız, elbette hizmetlerini sürdürecektir ama partiyi sırtlayıp götürmek yerine, partinin sırtına binmeye kalkanları kenara çekmek de milletimize karşı sorumluluğumuzun gereğidir.

EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİYLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI: Bizim ilkemiz nedir? Tek millet 80 milyon biz tek milletiz. Az önce Eren’in annesiyle görüştüm. 13 kardeşler. Bana ‘siz en az 3 dediğiniz zaman ben yanlış mı yaptım diye düşündüm’ dedi. Dedim olur mu? Sen Allah’ın emrini yerini getirdin. Tek bayrak. Tek vatan. Bizi bölemeyecekler parçalayamayacaklar. İnlerine gireceğiz dedik girdik hala da girmeye devam ediyoruz. Tek devlet.

TEŞKİLATA ‘FETÖ’CÜLERİ BİLDİRİN’ ÇAĞRISI: Partimizin çatısı altında FETÖ ile iltisakı olanları asla barındıramayız. Yol yakınken, nerede FETÖ ile bağlantısı olanlar varsa hemen bize bildirin, anında kapıya koymaya mecburuz. Bunlar bu milleti böldüler. Ondan sonra da utanmadan sıkılmadan Pensilvanya’da park ettiler Almanya’da park ettiler Batı’nın değişik ülkelerinde park ettiler. Daha siz çok yerlere kaçacaksınız Afrika’ya kaçacaksınız ama siz kaçacaksınız biz kovalayacağız.

ANTALYA’YA YENİ HAVALİMANI: Üçüncü bir havalimanın hazırlığı içindeyiz Antalya’nın batı tarafına yeni havalimanın inşaasına yıl sonuna kadar başlamayı 2021 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Hızlı trenle Antalya’yı ülkemizin tamamına bağlıyoruz. Antalya Stadyumu çok daha erken bitecekti ara dönem geçirdi talihsiz bir belediye başkanı geldi. Bunlar anlamaz bu işlerden. Aslında yörükler bunları çok iyi bilir buranın yaylalarında bunlara keçi meçi teslim etmeyin kaybedip gelirler.

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ: Ana muhalefetin başındaki zat Alman basınına ülkemizi şikayet ediyor. Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yokmuş. Önce sözlerini inkar etmeye çalıştı. Bu defa ‘ben bunları her yerde söylüyorum’ diyerek işin içinden sıyrılmaya kalktı. Yazıklar olsun. Ekmeğini yediği suyunu içtiği devletine ülkesine böylesine bir ihaneti yapabilen ve yüzü kızarmadan bunu savunan zata ne desek boştur. Ankara’dan İstanbul’a yürüdü sözde Adalet Yürüyüşü yaptı. Onun yol güvenliğini bu hükümet sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işçiler günlerce grev yaptılar onların hak adaleti arayışını nereye koyacaksın Bay Kılıçdaroğlu?

ENİS BERBEROĞLU İLE İLGİLİ İDDİA: Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha… İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım’ diyor içerideki zat.”

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…