Pasifikte savaş rüzgarları: Bu kez ABD-Çin gerilimi

11 Ağustos 2017
Pasifikte savaş rüzgarları: Bu kez ABD-Çin gerilimi

Kuzey Kore ile Washington arasındaki tansiyon yükselirken bu kez bir ABD savaş gemisi Çin karasularına girdi. Pekin'den 'provokasyon' açıklaması geldi

ABD ile Kuzey Kore arasında her geçen gün daha da yüksek tonda açıklamalarla ısınan Pasifik suları bu kez Çin ve ABD gerilimine sahne oluyor. Pekin Yönetimi ABD’ye ait bir savaş gemisinin Güney Çin Denizi’nde karasularını ihlal ettiğini açıkladı.

ÇİN: ASKERİ PROVOKASYON 
Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ABD donanmasına ait USS John S. McCain adlı füze destroyerinin Çin hükümetinin izni olmaksızın Nanşa Adaları'ndaki yapay Meyci resifine yaklaştığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında "Çin'in egemenliği ve ulusal güvenliğine ciddi zarar veren bu eyleminden dolayı ABD'yi protesto ediyoruz” denildi. Yaşananları “provokasyon” olarak nitelendiren Pekin yönetimi "ABD'nin Güney Çin Denizi'ndeki askeri provokasyonları, Çin'in ulusal güvenlik kapasitesini daha da artıracak adımlar atmasına neden oluyor" açıklaması yaptı.

Çin Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da "ABD tarafı, hatasını düzelterek bölgede seyrüsefer özgürlüğü adı altındaki provokatif eylemlerine derhal son vermeli." denildi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…