Hamza Yalçın Ispanya’da Tutuklandı

8 Ağustos 2017
 Hamza Yalçın Ispanya’da Tutuklandı

ODAK Dergisi yazarı ve İsveç Yazarlar Birliği ile Amnesty üyesi olan Hamza Yalçın’ın, Ispanya’nın Barselona kentinden İngiltere’ye seyahat etmek için gittiği havaalanında pasaport kontrolu sırasında İnterpol’den kırmızı bültenle aranması olduğu gerekçesi ile 3 Ağustos günü gözaltına alındığı öğrenildi.

ODAK Dergisi web sayfasında 7 Ağustos günü yapılan duyuruda, Yalçın’ın 4 Ağustos 2017 tarihinde mahkemeye çıkarılarak tutuklandığı ve C.T Birans 1 adlı ceza evine gönderildiği açıklanarak, Hamza Yalçın’la dayanışma çağrısı yapıldı.

Yalçın’ın Odak Dergisi’nde yayınlanan yazılarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği ve örgüt propagandası yaptığı iddiası ile açılmış davaları bulunuyor.

Hamza Yalçın, 12 Eylül döneminde açılan THKP-C Üçüncü Yol davasında iki kez beraat ettiği halde,28 şubat döneminde üst mahkemenin itirazları ile müebbet hapse mahkum edildi.

Hakkında verilen mahkumiyet kararları ve baskılar nedeniyle yurt dışında yaşamak zorunda bırakılan ve yirmi yıla yakın süredir İsveç’te yaşamakta olan Hamza Yalçın’ın aynı zamanda İsveç vatandaşlığı da bulunuyor. Bir dönem Odak Dergisi Genel Yayın Yönetmenliğini de yürüten Yalçın’ın İsveç Yazarlar Birliği üyesi olduğu bildirildi.

Stockholm kaynaklı haberlerde İsveçli Türk gazeteci olarak tanıtılan Yalçın’ın durumunun İsveç Hükümeti tarafından takip edildiği ve Ispanya’dan konuyla ilgili bilgi talep edildiği öğrenildi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…