Şemdinli'de köylülere işkence: HDP heyet gönderiyor

7 Ağustos 2017
Şemdinli'de köylülere işkence: HDP heyet gönderiyor

Şemdinli’nin Şapatan köyüne baskın düzenleyen asker ve polislerin köylülere işkence yaptığı öne sürüldü. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, köye heyet göndereceklerini açıkladı.

Hakkari, Şemdinli’nin Şapatan köyüne baskın düzenleyen asker ve polislerin köylülere işkence yaptığı ileri sürüldü. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, köye bir heyet göndereceklerini açıkladı.

Dihaber’de yer alan habere göre 2 bin nüfuslu Altınsu (Şapatan) köyünde önceki gece asker ve polisler baskın düzenledi. Haberde baskın sırasında köylülerin meydanda toplanarak işkenceden geçirildiği iddiasına yer verildi. bazı köylülerin gözaltına alınıp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve işkencenin burada da devam ettiği iddiası da haberde yer aldı. Habere göre gözaltına alınan 36 köylüden 20’si serbest bırakıldı ancak serbest bırakılanlara gittikleri Şemdinli Devlet Hastanesi’nde darp raporu verilmedi.

Bazı köylülerin Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirtilirken Gazete Duvar’a konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan 25 Temmuz’da Diyarbakır’da başlayıp geçen hafta İstanbul’da devam eden ve yarın Van’a taşınacak olan “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne gidecek HDP heyetinden bir grubun Hakkari’nin Şapatan Köyü’ne geçerek köylülerle görüşeceğini ifade etti.

KÖYLÜLER YAŞADIKLARINI ANLATTI

Şapatan köyü muhtarı ile konuştuğunu belirten Akdoğan şunları söyledi: “Şapatan, devlete göre muhalif bir yer. Sürekli baskılara maruz kalıyor, gözaltına almalar yaşanıyor. 2015 yılında da bu köye havan atılmıştı. Burada yaşayanlar bugüne kadar birçok hakarete uğradı ancak bu sefer yapılanlar bütün değerlerin hiçe sayıldığını gösteriyor. İnsanlar bu olayı sorduğumuzda İsrail’in Filistinliler’e zulmünü hatırlatarak anlattılar yaşadıklarını. Çocuklarının, eşlerinin yanından, yataklarından çıkarılarak işkence yapılan köylülere Hipokrat yemini etmiş bir doktorun rapor vermemesi de hukukun olmadığı bir ortamda faşist zihniyetin neler yapabileceğinin göstergesidir. Van’a gideceğiz ve ardından bir heyetle Şapatan Köyü’nü ziyaret edip işkence gören vatandaşlarımızla görüşeceğiz.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…