HDP: parlamento iktidar partisinin noteri haline dönüştürüldü

1 Ağustos 2017
HDP: parlamento iktidar partisinin noteri haline dönüştürüldü

HDP'den CHP'ye çağrı: Aynı dayanışmayı bekliyoruz; sokak faşizme direniyor, bunu güçlendirelim. Faşizmi birlikte yenmek ortak paydamız olmalıdır.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, ‘Adalet Yürüyüşü’ne kitlesel ve kurumsal verdikleri desteğin aynısını Diyarbakır’da başlayan ve İstanbul’da devam eden ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ için CHP’den beklediklerini söyledi. Kemalbay, “Sokak faşizme karşı direniyor. Bunu güçlendirmek gerekiyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’da başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti” bugünden itibaren bir hafta boyunca İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda devam edecek.

Nöbet eylemi parkta bugün düzenlenecek grup toplantısı ile başlayacak.

Siyasi partilerden sendikalara, meslek odalarından yaşam savunucularına bir çok kesimden nöbet eylemine katılım çağrısı gelirken HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay da CHP’ye ‘Adalet Yürüyüşü’ne kitlesel ve kurumsal verdikleri desteğin aynısını Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne vermeleri çağrısı yaptı.

dihaber’e konuşan Kemalbay, ‘demokrasi ve barıştan yana bütün güçlerin omuz omuza mücadele yürütmesi gerektiğini’ vurguladı ve “Sokak faşizme karşı direniyor. Bunu güçlendirmek gerekiyor” diyerek CHP’ye şu çağrıyı yaptı:

Şu anda bir sivil darbe süreciyle karşı karşıya olduğumuzu bütün toplumsal muhalefet güçleri kabul ediyor. Ortak payda darbeye, faşizme karşı birlikte mücadele etmektir. Faşizmi birlikte yenmek ortak paydamız olmalıdır.

Parlamentonun tamamen işlevsizleştirildiğini iç tüzük tartışmalarından görüyoruz. Artık iyicene iktidar partisinin bir noteri haline dönüştürülmüş durumda. Parlamentodaki milletvekillerinin yapacağı muhalefetin bile sınırlandırıldığı, kelimelerine kadar sınırlandırıldığı bir dönemde, sokaktaki mücadelenin çok büyük önemi vardır. Sokak faşizme karşı direniyor. Bunu güçlendirmek gerekiyor.

Öyle bir kritik dönemdeyiz ki demokrasi ve barıştan yana bütün güçlerin el ele vermesi, omuz omuza mücadele yürütmesi gerekiyor. Bu açıdan adım atmayan, tereddüt eden kim varsa aslında Türkiye halklarının geleceğine yürümesinde rol almayacak olanlardır. Bu rolü üstlenmeyenler bu tarihsel dönemeçte arkada kalacaklar. Türkiye halklarını geleceğe taşıyacak olanlar bu demokrasi ve barış mücadelesini kazananlar, bunun için mücadele edenler ve bu mücadeleyi ileriye taşıyanlar olacaktır.

CHP’nin böyle bir rol üstlenip üstlenmeyeceği, kendi tarihini nasıl yazmak istediğiyle ilgili bir durumdur. Biliyoruz ki CHP’ye oy verenler, milyonlar bu buluşmayı istiyorlar. Bu yan yana gelişi, mücadeleyi birlikte güçlendirmeyi ve AKP iktidarını birlikte mücadele ederek ortadan kaldırmamızı istiyorlar. Yerel düzeyde bir ziyaret oldu. Dileriz ki bu dayanışma daha güçlü bir şekilde olur. Biz nasıl güçlü bir dayanışmayı hem kitlesel hem kurumsal olarak gösterdiysek elbette ki demokrasi mücadelesi yürüten bütün öznelerin de aynı şekilde bu dayanışmayı göstermesi gerekiyor.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…