İçişleri Bakanlığı hükmü vermiş: Nuriye ve Semih'i hedef alan broşür yayınladılar!

21 Temmuz 2017
İçişleri Bakanlığı hükmü vermiş: Nuriye ve Semih'i hedef alan broşür yayınladılar!

Nazi partisinin Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'i örnek alan Sülyeman Soylu'nun başındaki İçişleri Bakanlığı 135 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı doğrudan hedef alan ve terörist olduklarını ima ederek hüküm veren bir kitapçık yayınladı.

"Bir terör örgütünün bitmeyen senaryosu - Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gerçeği" adlı kitapta Özakça ve Gülmen suçlu ilan edilmeye çalışırken, devam eden davaya açıkça etki edecek ifadeler kullanıldı.

Kitapçık boyunca hedef alınan Özakça ve Gülmen'e ilişkin sonuç bölümünde şu ifadeler kullanıldı: 

"Ne açlık grevi yapan kişiler tamamen masum, kendi hallerinde yaşayıp giden kamu görevlileridir ne de devletin bu işlemde ortaya koyduğu bir haksızlık ve yanlış değerlendirme sözkonusudur. Devlet esasen bu işin en başında kişilerin yaptıklarını, ortaya koydukları eylemlere, yürüyen davalarına bakıp kendi bünyesinde çalışmaya uygun görmediğini beyan ederek bir tercih kullanmıştır. Devletin sizi alelade bir sokak kavgası yüzünden işinizden atması garip olabilir ancak terör örgütüyle iltisaklı olduğunuz şüphesiyle hakkınızda yürüyen 4 tane veya 12 tane dava varsa, bu tercih çok garip midir? Hepsinden öte, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ikonlaştıran bu eylemde biraraya gelen kesimlerin özelliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin neyle karşı karşıya olduğunun en açık göstergesidir."

Kitapçığın kapağında silahlı örgüt üyeleriyle Nuriye ve Semih'in fotoğraflarının kolajlanarak kullanılması dikkatlerden kaçmadı.

dfrsperxyae8xqu.jpg

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…