'IŞİD, Bağdadi'nin ölümünü doğruladı'

11 Temmuz 2017
'IŞİD, Bağdadi'nin ölümünü doğruladı'

IŞİD militanlarının, örgütün lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin öldüğünü doğruladı

 Irak'tan yayın yapan El Sumaria televizyonunun, Ninova'dan ismini vermediği bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, IŞİD, örgütün lideri Bağdadi'nin öldüğünü doğruladı. Kaynağın anlattığına göre, IŞİD militanları Bağdadi'nin ölümünü ve 'yeni halifenin' ismini duyurdukları kısa bir açıklama yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı 16 Haziran’da Bağdadi’nin Rakka’nın güneyindeki IŞİD karargâhına düzenlenen hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini ve teyit sürecinde olduklarını açıklamıştı.

ABD’den 23 Haziran’da yapılan açıklamadaysa henüz bu bilgiyi teyit edemedikleri belirtilmişti.

Kamuoyu önünde ilk kez 2014’te, Musul’da ‘halifeliğini’ ilan ettiği sırada görüntülenen IŞİD lideri El Bağdadi’nin bugüne dek birçok defa öldürüldüğü öne sürülmüştü. IŞİD militanlarının bu iddiayı doğruladığına dair bir haber ilk kez geliyor

Haziran ayında Reuters’in geçtiği bir haberde IŞİD'i araştıran uzmanlar, Bağdadi’nin yerine geçmesi en olası olan isimlerin, 'savaş bakanı' İyad el Ubedi ile 'güvenlik yetkilisi' Ayad el Cumali olduğunu söylemişti. Bununla birlikte söz konusu iki ismin, Bağdadi gibi 'halife' titrini taşımayacağını tahmin eden uzmanlar, Saddam döneminde görev yapmış askerler olduklarına da vurgu yapmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…