Selvi: Araç yürüyüşçülerin üzerine sürülecekti

6 Temmuz 2017
Selvi: Araç yürüyüşçülerin üzerine sürülecekti

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne IŞİD'in saldırı hazırlığı yaptığına ilişkin haberleri köşesine taşıdı. Selvi, "Suriye’den gelen talimat, 'Eylem, Kılıçdaroğlu’nun yürüdüğü noktaya yapılacak' şeklinde. Büyük bir felaketin eşiğinden döndük" dedi.

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne yönelik IŞİD'in saldırı hazırlığı yaptığı ve dün yapılan operasyonla saldırganların yakalandığı belirtilmişti.

Konuyu köşesine taşıyan Selvi, saldırının hedefinin Kılıçdaroğlu olduğunu, talimatın Suriye'den geldiğini ileri sürdü.

'ARAÇ YÜRÜYÜŞÇÜLERİN ÜZERİNE SÜRÜLECEKTİ'

Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle:

"Eylemi kimin gerçekleştireceği Suriye'deki merkez tarafından belirleniyor. Talimat, Kocaeli'nde eylem yapacağı siyah minibüsle yakalanan zanlı O.K.'nın ismine geliyor. Siyah renkli bir minibüs alıp hazırlık yapması söyleniyor. Kayseri Emniyeti başından beri her adımı takip ediyor. DAEŞ üyesi, talimat verildiği şekilde, siyah minibüsü satın alıyor. Güvenlik birimlerince araca bir patlayıcı yüklenip yüklenmediği izleniyor. Talimat, 'Londra tarzı' eylem yapılması yönünde geliyor. Eylem, doğrudan aracı yürüyüşe katılanların üzerine sürmek suretiyle gerçekleştirilecek. Araç Kayseri'den yola çıktığı andan itibaren güzergâh boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda istihbarat ve terörle mücadele birimleri sıkı bir işbirliği yapıyor.

Dün sabah ‘Adalet Yürüyüşü'nün kortejinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, hem saldırıda kullanılacak olan araç hem de Kayseri'deki DAEŞ hücresi dikkatle izleniyor. Eylem öncesinde, karşılıklı 'Cennette buluşalım' ve 'Peygamberimize selam söyle' diye mesaj atıyorlar. DAEŞ militanları vedalaşmaya başlayınca, operasyon için düğmeye basılıyor. Kocaeli Emniyeti, kod adı ‘Ebu Hüseyin' olan O.K.'yı eylemde kullanacağı 38 UU 962 plakalı araçta kıskıvrak yakalıyor."

'ALLAH KEMAL BEY'İ KORUMUŞ'

"Ama bu eylemde bir nokta hedef vardı. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Allah Kemal Bey'i korumuş. Çünkü Suriye'den gelen talimat, "Eylem, Kılıçdaroğlu'nun yürüdüğü noktaya yapılacak" şeklinde.

Büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Yoksa bugün başka şeyleri konuşuyor olabilirdik."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…