Erdoğan'dan Trump'a tutuklanan korumalarıyla ilgili talep

3 Temmuz 2017
Erdoğan'dan Trump'a tutuklanan korumalarıyla ilgili talep

AKP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington ziyareti sırasında yaşanan koruma krizinin ardından tutuklanan isimlere ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'tan adım atılması talebinde bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yapılan il başkanları toplantısında Trump görüşmesiyle ilgili bazı ipuçlarını paylaştı. Bolu İl Başkanı söz alarak, "Sizin ABD ziyaretiniz sırasında terör örgütü PKK'lıların saldırısına uğradıkları halde tutuklanan Türklerden biri Bolulu. Annesi geçen günlerde bana geldi. Çok üzgün ve mağdur durumda. Bizden yardım istedi. Acaba sizin bir şey yapmanız, serbest bırakılmaları için devreye girmeniz mümkün mü" diye sordu. 

Erdoğan, Trump ile yaptığı konuşmada kendisinin Washington'da yaşanan bu olayı gündeme getirdiğini, durumu anlattığını ve bu konuda adım atılmasını istediğini belirtti. Erdoğan, bunun üzerine Trump'un kendisine "Bu konuyla kendim ilgileneceğim" yanıtı verdiği bilgisini paylaştı.

**

AKP yöneticileri, şefleri gibi, korumaların ve militanların saldırısı çok açık, ayan beyan ortadayken, orda tek bir PKK filaması, pankartı yokken ''PKK'li teröristler saldırdı diyorlar. Saldırıya uğramışlar da buna rağmen tutuklanmışlar. Onbeş kişi 60-70 kişiye saldlrmış yani!

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…