Adalet Yürüyüşü'ne taşlı saldırı

1 Temmuz 2017
Adalet Yürüyüşü'ne taşlı saldırı

Sakarya kenti girişinde bir otomobilin içinde bulunanlar Adalet Yürüyüşü yapanlara taşlarla saldırdı. Bir kişi başından yaralandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne katılanlara Sakarya’da taşlı saldırıda bulunuldu.

Birgün’den Uğur şahin’in haberine göre Sakarya il girişindeki sanayi bölgesinde yürüyüşün gerçekleştirildiği yolun karşı şeridinden gelen bir arabanın içindekiler yürüyen gruba taş fırlattı. Saldırıda yürüyüşe katılanlar arasında yer alan Sami Can Otakın başından yaralandı.

tasli

Otakın, yaşananları şöyle anlattı:

“Karşı yoldan arabaya taş dolduran saldırganlar tarafından saldırıya uğradım. Anlatılanlara göre baya taş atmışlar. Bir tanesi bize geldi. Taş atanları görmedik. Sürekli olarak yürüyüşü ‘teröristler yürüyor’ olarak adlandırılıyor. Ama bu saldırıyla terörist niyetlerin hangi cenahta olduğunu da görmüş olduk.”

KÜFÜR VE HAKARET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet’ yürüyüşünün 17’nci gününde Erenler İlçesi Modern Sanayi geçişinde bazı kişiler, kortejde yürüyenlere küfür ve hakaret etti. Polis yürüyüşe katılanlar ve sanayi çalışanları arasında güvenlik önlemi aldı.

Kortejin yanından otomobilleriyle geçen bazı kişiler de Rabia işareti yaptı, bazıları da araçlarından AKP’nin seçim kampanyası müziklerini çalarak yürüyüşü protesto etti. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…