Flynn’i, Rus bilgisayar korsanları ile işbirliğine bağlayan ilk somut kanıt?

1 Temmuz 2017
Flynn’i, Rus bilgisayar korsanları ile işbirliğine bağlayan ilk somut kanıt?

Başkan Trump’ın 24 gün işte kaldıktan sonra kovulan, AKP'nin lobi faaliyeti için 530 bin dolar ödediği eski Ulusal Güvenlik Başdanışmanı Mike Flynn’i Rusya ve rakip Hillary Clinton’ın email skandalına bağlayan ilk somut kanıtın ortaya çıktığı iddia edildi.

WSJ’de yayınlanan habere göre Cumhuriyetçi Partinin aktif kampanya çalışanlardan biri olan Peter W. Smith, online üzerinde bazı hacker grupları ile irtibat kurarak, kendisinin Flynn ile birlikte çalıştığını ve Hillary’nin ‘silinmiş’ emaillerinin kendilerine ulaştırılması talebinde bulundu.

Atlanta’da bilgisayar uzmanı olarak çalışan Eric York’un, Smith’e ulaşarak, Flynn ile birlikte çalıştığını ve bu silinmiş emaillerin kendilerine ulaştırılmasını istediği ortaya çıktı.

Smith, konu ile ilgili olarak Mayıs ayında WSJ’ye konuştuktan on gün sonra, Mayıs 14’de, hayatını kaybetti. Hayatının kaybetmesinin nedeni henüz bilinimiyor.

Beyaz Saray, Smith’in kampanya için çalışmadığını ve eğer Flynn ile koordineli çalışmışsa bu konu hakkında kendilerinin ilgisi olmadığını kaydetti.

Amerikan kolluk kuvvetleri, Rus hackerlerin daha sonra Clinton’ın emaillerini bulup, Flynn’e gönderme konusunda konuştuklarını ortaya çıkardı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…