Helikopter Anayasa Mahkemesini ve iç işleri bakanlığını bombaladı

29 Haziran 2017
Helikopter Anayasa Mahkemesini ve iç işleri bakanlığını bombaladı

Venezuela’da polis teşkilat içinden gerçekleştirilen saldırıyı Maduro, ”darbe girişimi” olarak tanımladı ve yapanları ”terörist” olarak adlandırdı.

Salı akşamı bir polis helikopteri Venezuela Anayasa Mahkemesine saldırdı. Haberlere göre bu helikopter çalıntı ve ülkenin soruşturma kolluk kuvvetlerinde görevli bir bir yetkili olan Oscar Perez tarafından kullanıldı.

Helikopter Anayasa Mahkemesi yanında İçişleri Bakanlığını da bombaladı, ateş altına aldı ve el bombaları bırakıldı.

Ülkenin başkanı ve kendi aleyhine aylardır protesto gösterileri yapılan Maduro ise olayı ”darbe girişimi” olarak tanımladı ve yapanları ”terörist” olarak adlandırdı. Saldırılarda ölen veya yaralanan olmadı ve saldırı hakkında birçok soru işaretleri var.

da ölen veya yaralanan olmadı ve saldırı hakkında birçok soru işaretleri var.

 
Çalıntı bir helikopterin 2 saat boyunca başkentin koruması en yüksek derecede olan yerlerde bu saldırıyı kendisine birşey olmadan yapması nedeniyle birçok söylenti de var. Saldırganların peşinden gidilmediği ve yakalanması için çaba sarfedilmediği de kaydedildi.

Salı sabahı ise Başkan Maduro, kendi taraftarlarının ”Bolivarian Devrimi” korumak için silah kullanmaya hazır olduğunu deklare etmişti.

Saldırıdan önce helikopteri kullanan Perez’in bir video mesajı yayınladığı ortaya çıktı ve hükümete ‘suçlular’ diyerek, asker ve polis içinde demokrasiyi yeniden getirmek için bir hareketin olduğunu haber verdiği görüldü.

 
Saldırıyı gerçekleştiren helikopter

Kaynaklar: CNN, Reuters /WashingtonHattı

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…