İki kızı ve eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan erkek tahliye edildi

15 Haziran 2017
İki kızı ve eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan erkek tahliye edildi

Diyarbakır’da iki kızı ve eşini öldürdüğü iddiasıyla 18 ila 24 yıl arası hapis cezasıyla tutuklu yargılanan Sadık Toprak mahkeme tarafından tahliye edildi. 

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 22 Eylül 2015 tarihinde 20 yaşındaki Kevser ile 18 yaşındaki Havva Toprak ve anneleri 44 yaşındaki Adalet Toprak evlerinde öldürüldü.

3 kadın öldürüldüğü sırada evde bulunan tek kişi olan baba Sadık Toprak, ifadesinde iki kızını pompalı tüfekle öldüren ve kendisine ateş etmek isteyen eşini bıçakladığını söyledi. Ancak Adalet Toprak’ın elinde atış artıklarına rastlanmadı.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Sadık Toprak, bir süre sonra hakkındaki kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklandı.

Soruşturma sonunda şüpheli Sadık Toprak hakkında ‘Haksız tahrik altında eşe karşı kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hakkında hazırlanan iddianamenin tamamlanmasının ardından Toprak’ın yargılanmasına 2016 yılında başlandı.

Toprak duruşmada yine ilk ifadesinde söylediklerini tekrarlayarak eşi ve kızlarını öldürmediğini söyledi.

Davanın son duruşmasında görüşünü açıklayan savcı, sanık Sadık Toprak’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Ara kararın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Sadık Toprak’ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali ve sanığın tutuklu olarak geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi.

Duruşma ertelendi.

Karınca

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…