'Bir bedel ödenecekse o bedeli ben öderim'

15 Haziran 2017
'Bir bedel ödenecekse o bedeli ben öderim'

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, yargılandığı MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1930'lu yıllarda Mahatma Gandi'nin Hindistan'da uyguladığı yöntemi uygulama kararı aldı.

Kılıçdaroğlu’ndan Gandi formülü! ‘Adalet yürüyüşü’ yapacak…
Kılıçdaroğlu, yürüyüşün başlayacağı Ankara Güvenpark'a gitmeden önce evinin önünde;"Bugün yürüyeceğim. Umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüyüzün anlamını kavrararlar. Umuyorum bizim sesimize kulak verirler. biz kavga istemiyoruz. Biz huzur istiyoruz. Biz mahkemelerde, hapishanelerde gazeteciler istemiyoruz. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben öderim. Şimdi İstanbul'a doğru yürümeye başlıyorum." dedi.
Ardından Güvenpark'a eşi Selvi Kılıçdaroğlu oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve gelini Mine Alşan'la beraber gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü' öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Kendi ülkemizde gazetecilerin hapiste olmasını istemiyoruz.  Bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Bir dikta yönetimiyle. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür gibi, her uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık. Yeter diyoruz!

Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Söyledim, eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu ülkenin geleceği için hep beraber mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşün bir siyasi partiyle ilgisi yok. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede barış olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede huzur olmaz. Adalet, adalet, adalet. Biz Türkiye'de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Biz dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz

Kılıçdaroğlu,
 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…