Oya Berberoğlu: Enis içeri giriyor ancak CHP tutuklandı

14 Haziran 2017
Oya Berberoğlu: Enis içeri giriyor ancak CHP tutuklandı

Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu'ndan adliye önünde açıklama: Protesto ediyorum, çok büyük haksızlık.

25 yıl hapis cezasına çarptırılan Enis Berberoğlu’nun eşi adliye önünde açıklama yaptı. Adliyedeki polis merkezinde eşinin yanından çıkan Oya Berberoğlu yaptığı açıklama, “Morali gayet iyi. Zaten Türkiye’de hukukun h’si yok. Protesto ediyorum, çok büyük haksızlık. Bu, yazılı sözlü medyaya, CHP'ye, bütün muhalefete bir cezadır. Enis içeriye giriyor ancak burada CHP tutuklanmıştır. ” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu 25 yıl hapis ve tutuklama kararının ardından telefonla aradı.

Kılıçdaroğlu, “Moralini bozma arkandayız. Özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

CHP'li vekiller Meclis'i terk etti.

CHP İstanbul Milletvekili Enes Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezası verildi. Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Meclis Grubu, olağanüstü toplantı yaptı.

Toplantının sonrasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda açıklama yaptı. Özel, “Bu davanın savcısı da, hakimi de, müdahili de, müdahale edeni de aynı kişidir. Bu dava, saray rejiminin kendisine ‘hayır’ diyenlere karşı yürüttüğü bir davadır. Alınan karar, etkin olan faşizmin tescilidir. CHP faşizmle tarihi boyunca ettiği mücadeleyi bugünden sonra da gösterecektir. Biz güçlüyüz biz kazanacağız” dedi.

Özel’in konuşmasının ardından CHP milletvekilleri Meclis’i terk etti. Oturumu yöneten CHP’li Meclis Başkanvekili Akif Hamza Çebi de Genel Kurulu terk etti. Bunun üzerine oturumu AK Parti’li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yönetmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısı ise devam ediyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…