Zeytinliklerde ihale Faruk Çelik’e mi kalacak?

13 Haziran 2017
 Zeytinliklerde ihale Faruk Çelik’e mi kalacak?

Bakan Özlü, zeytinlik yasasının iptali hakkında yasanın tekrar TBMM’ye gelebileceğini belirterek, “Dünya dönmüyor deseniz de dönüyor" dedi. Özlü daha önce ise, bu yasa ile zeytin ağacı kesilmeyeceğine dair Tarım Bakanı'nı güvence olarak göstermişti.

Kamuoyunda üreticiler ve yaşam savunucuları başta olmak üzere büyük tepki taşıyan Zeytinlik alanları sanayileşmeye açan madde önce komisyona geri çekilmiş, bugün ise bu madde tümüyle iptal edildi. Bu kararın ardından duyduğu memnuniyetsizliği dile getiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Sayın vekiller reddetmekle sorun çözülmüyor. Zeytinlik sahalarla ilgili bir tanımın yapılmasına, buralarla ilgili bir yapılanmaya siz ne derseniz deyin bir ihtiyaç var. Bu ihtiyaç giderilmedikçe 7 defa da, 17 defa da 27 defa da bu düzenleme Meclis'e gelebilir. Dünya dönmüyor deseniz de dönüyor” dedi.

TARIM BAKANI FARUK ÇELİK’İ TEMİNAT GÖSTERMİŞTİ
“Her şeye rağmen Dünya dönüyor” diyerek insanlığa büyük bir bilimsel miras bırakan Galileo’nun sözüne atıfta bulunan Bakan Faruk Özlü, daha önce ise bu yasa ile tek bir zeytin ağacının bile kesilmeyeceğini savunarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i teminat göstermişti. 4 Haziran günü yaptığı konuşmada, “Ben komisyonda da bunu dedim, Bir tek zeytin ağacının kesileceğini bilsem bu yasayı çekerim. Bugünde aynı fikirdeyim. Bir ülkede tarım arazileri için zeytinlik bahçeleri için Tarım Bakanı'na güvenmeyeceksek kime güveneceğiz? Bunlardan sorumlu Tarım Bakanıdır” demişti.

İHALE FARUK ÇELİK’E Mİ KALACAK?
Bakan Özlü’nün bugünkü açıklamaları, AKP’nin zeytinlik arazilerini sanayileşmeye açma konusunda ısrarcı olacağı şeklinde yorumlandı. Bu durumda akıllara, yasanın yakın bir zamanda yeniden TBMM gündemine gelerek geçmesi durumunda AKP’nin zeytinlik arazilerinde oluşabilecek zararlardan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in mi sorumlu tutulacağı sorusunu getirdi.

Bakan Faruk Çelik hakkında dün CHP tarafından "çiftçileri zarara uğratmak" suçlamasıyla gündeme alınmak istenen gensoru reddedilmişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…