Arap dünyasının öfkesi: Türk malları boykot ediliyor

9 Haziran 2017
Arap dünyasının öfkesi: Türk malları boykot ediliyor

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi bazı Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesinin ardından, Türkiye’nin Katar’a olan desteğini açıklamasının ve hatta asker gönderilmesinin Meclis’te onaylanması ile ortaya çıkan durum, bazı Arap ülkelerinin sosyal medyada Türk mallarını boykot kampanyasıyla devam ediyor.

Suudi Arabistan’lı Twitter kullanıcıları Türk mallarını boykot hashtagiyle Türkiye’nin Katar’la ilgili tutumunu protesto amaçlı, Türk mallarını boykot etme çağrısında bulunmaya devam ediyor.

Kısa bir süre içerisinde binlerce twitin atıldığı bu etiket ile kullanıcılar Türk mallarının, hatta sevilerek izlenen Türk dizilerini boykot etme çağrısında bulundu. Pınar, Ülker, Çaykur, Koska, Tadım, Mavi, LC Waikiki gibi birçok Türk markası boykot listesinde yer aldı. Boykot çağrısı Türkiye’ye seyahat etmeyi de içeriyor.

Kampanyayı “ulusal duruş” un gereği olarak savunan Suudlu Twitter kullanıcıları, AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk medyasını çok sert ifadelerle içeren twitler attılar.

İbrahim Kanza/WashingtonHattı

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…