Davutoğlu: AKP, kendi değerlerini hızla zayıflatıyor

6 Haziran 2017
Davutoğlu: AKP, kendi değerlerini hızla zayıflatıyor

"Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e yapılan da benzer bir durum, itibar suikasti" --Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakmasına neden olduğu iddia edilen Pelikan Bildirisi ile ilgili ilk kez açık sözler sarf etti.

Ahmet Davutoğlu, yayımlandıktan dört gün sonra Başbakalık'tan istifa ettiği 'Pelikan Bildirisi' hakkında ilk kez konuştu. Davutoğlu, ''AKP kendi değerlerini hızla zayıflatıyor. Yapılan şey itibar suikastidir. Bizi üzen dostlarımızın suskunluğudur'' dedi.

Konya'da yayın yapan Kanal 42 Televizyonu'nun sahur programına konuk olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, açıklamalarda bulundu. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, kamuoyunda ‘Pelikan bildirisi’ olarak bilinen, kimliği meçhul açıklamayla ilgili ilk kez yorum yapan Davutoğlu, AKP’nin kendi değerlerini hızla zayıflattığını, partinin içine itibar suikasti virüsünün bulaştırıldığını savundu.

Davutoğlu “Pelikan Dosyası adında bir olaya şahit olduk. Maalesef partide bir çok isme karşı bu yapıldı. En son Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yapılan da buna benzer bir durum. Bizi en çok üzen ise dostlarımızın bu konuda suskunlukları olmuştur. Yapılan şey itibar suikastidir, bizi üzen dostlarımızın suskunluğudur” diye konuştu.

Pelikan bildirisi nedir?

Davutoğlu’nun başbakanlığının son günlerinde 1 Mayıs 2016 gecesi “Pelikan dosyası” başlığıyla bir blog sitesinden yazı kaleme alınmış, yazıda Davutoğlu ve ekibi hedef alınarak istifaya çağrılmıştı. Bu bildirinin yayımlanmasından 4 gün sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen Davutoğlu istifa kararı almıştı.

"Pelikan Dosyası" adıyla Wordpress'te açılan bir blogda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeren yazı, sosyal medyada gündem olmuştu. Yazıda, Erdoğan "Reis", Davutoğlu ise "Hoca" olarak tanımlanıyordu.

Erdoğan'ın "Reis", Davutoğlu'nun "Hoca" olarak tanımlandığı 'Pelikan Bildirisi'nin gazeteci Cemil Barlas tarafından kaleme alındığı ve gazeteci Hilal Kaplan'ın villasında yazıldığı iddia edilmişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…